dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
7.8 C
Amsterdam
0
(0)

Wegomligging treft Purple Movement

lees ook ...

Looppad voor verkeersveiligheid Domburg

Op maandag 15 april jongstleden werd een aanvang gemaakt met de aanleg van een looppad te Domburg.  Dit moet de leefomgeving meer veiligheid bieden, naast verkeersveiligheid. Het project beoogt een lo...

Ann Sadie van de Purple Movement(Vrouwenorganisatie NDP) begreep niet waarom er een plotselinge wegomlegging ontstond een dag na Pagwa. De vrouwenorganisatie had een stilprotest georganiseerd bij ‘Mama Sranan’ op de Internationale Dag van de Vrouw met het thema “het verscheurde vertrouwen”. Om 6.00u waren de eerste zes vrouwen aanwezig op 8 maart. Toen was er nog geen verandering in het verkeer. De politie vond een verandering daarin rond 8.00u plotseling wel nodig.

“Dat er een wegomlegging was op 7 maart vanwege de Phagwa viering begrepen we wel, maar vandaag niet en vooral niet omdat het vóór acht uur ‘s morgens wel toegankelijk was voor het verkeer,” zegt Ann Sadi van de Purple Movement aan de Ware Tijd.

Daarna besloot de groep uit te wijken naar het  ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport aan de Van Rooseveltkade. Op zwarte paraplu’s  stonden opschriften, die de verschillende problemen en uitdagingen, waarmee vrouwen moeten omgaan presenteren. Automobilisten bemoedigden de in zwart geklede vrouwen, met een ‘thumbs up‘.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWegomligging treft Purple Movement