zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

Wegennet Nieuwe Haven en omstreken wordt gereconstrueerd

lees ook ...

VS-experts delen kennis Intellectuele Eigendom met Surinaams...

Op maandag 8 april heeft de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika (USA), Robert Faucher, samen met een delegatie een belangrijk werkbezoek gebracht aan minister Rishma Kuldipsingh van Econom...

President Santokhi woonde vandaag 28 december, een belangrijke meeting van belanghebbenden bij, waarbij het ontwerp voor de reconstructie van het wegennetwerk nabij de haven van Paramaribo en de brug over het Saramaccakanaal, werd gepresenteerd.

Het algehele wegennet en de ontwatering rond de Van ’t Hogerhuysstraat nabij de Jules Sedney Haven wordt opnieuw ingericht en gereconstrueerd. Om de infrastructuur te laten voldoen aan de nieuwe eisen en om het concurrentievermogen van Surinaamse bedrijven te vergroten, is het Project ‘Improving Transport and Logistics and Competiveness Suriname (ITLCS)’ geïnitieerd. Dit ontwerp wordt in januari 2023 aanbesteed.

De president juicht de ontwikkeling toe en complimenteerde het volledige team. Volgens het staatshoofd wordt het in de komende maanden all hands on deck om de beoogde doelen van het IMF te halen. Dit project is een lening met de IDB en zal zichzelf terugverdienen met de belangrijke verbeteringen. Het geheel moet gaan zorgdragen voor een vlot verloop van het verkeer en wateroverlast minimaliseren.

De president was verheugd met de presentatie van de ontwerpen en gaf aan dit project persoonlijk te blijven volgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWegennet Nieuwe Haven en omstreken wordt gereconstrueerd