woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(3)

Wegenautoriteit start innovatief onderhoudsproject in Groot-Paramaribo

lees ook ...

Cashpoint geldautomaten frustreren burgers

Men ervaart steeds meer frustraties bij het gebruik van de pinautomaten van Cashpoint en klachten hebben de redactie van GFC bereikt. Pasjes worden ingeslikt of er worden verzoeken gedaan om een ander...

De Wegenautoriteit (WA) is begonnen met het uitvoeren van noodzakelijke preventieve onderhoudswerkzaamheden in Groot-Paramaribo. Onlangs is het startschot gegeven aan de Gravenberchstraat, gevolgd door de Gladiolenstraat en de Mirandastraat.

Volgens directeur Shoenanda Gopalrai van de Wegenautoriteit richt dit project zich op het preventief onderhoud van asfaltwegen in Groot-Paramaribo en omliggende districten, waarbij innovatieve methoden worden geïntroduceerd om de levensduur van de wegen te verlengen. Twee nieuwe methoden worden toegepast: het repareren van scheuren in het wegdek en het aanbrengen van een polyflex microdeklaag. Deze technieken voorkomen waterschade en verlengen de levensduur van de wegen met 5 tot 8 jaar.

Directeur Jerry Bhairo van Innovative Road Technologies legt uit dat de polyflex microdeklaag snel en goedkoop wordt aangebracht, milieuvriendelijk is en vereist dat er minder apparatuur wordt gebruikt. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken steunt deze nieuwe aanpak en bedankt alle betrokkenen voor hun inzet ter verbetering van de infrastructuur.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWegenautoriteit start innovatief onderhoudsproject in Groot-Paramaribo