zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Wegenautoriteit draagt maaiprojecten over aan Openbaar Groen

lees ook ...

Minister Somohardjo antwoordt DNA-lid Patricia Etnel

BiZa-minister Bronto Somohardjo antwoordde DNA-lid Patricia Etnel tijdens de openbare vergadering op 26 januari toen zij aangaf, dat het besluit van ‘no work no pay’ de minister waarschijnlijk geen pe...

De Wegenautoriteit (WA) heeft de maaiprojecten overgedragen aan Openbaar Groen. Sinds juni 2020 zijn de laatste maaiprojecten uitgevoerd door aannemers die een contract zijn aangegaan met de WA. Het continueren van de maaiprojecten heeft geen voortgang kunnen vinden vanwege gebrek van financiële middelen.

Sinds de aanstelling van een nieuwe Raad van Toezicht heeft een eerste evaluatie uitgewezen dat er financieel orde op zaken moet worden gesteld, en wordt nu gewerkt aan de grondige evaluatie van deze maaiprojecten.

Om de verkeersveiligheid te blijven handhaven, wordt het onderhoud van bermen langs de primaire wegen in continu overleg en met continue ondersteuning vanuit de WA overgedragen aan het directoraat Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken, maar blijven deze wegen onder het beheer van de Wegenautoriteit. De openbare aanbesteding voor het onderhouden van de bermen wordt op 19 maart 2021 gehouden door de directeur van het directoraat Openbaar Groen.

De WA is belast met het beheer en onderhoud van de primaire wegen en vaste oeververbindingen. Hierbij is het maaien van de bermen langs de primaire wegen ook deel van. De bermen van al die wegen worden onderhouden met als doel de verkeersveiligheid te bevorderen en een goede weg afwatering te bewerkstelligen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWegenautoriteit draagt maaiprojecten over aan Openbaar Groen