maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
4
(1)

Weg naar Pusugrunu wordt hersteld

lees ook ...

Van de week is men begonnen met herstelwerkzaamheden aan de weg naar Pusugrunu. Dit met ondersteuning van lokale ondernemers. De werkzaamheden worden gecoördineerd door een team aangewezen door president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd had de plaatselijke bewoners beloofd dat de weg aangepakt zal worden.

Haast alle lokale ondernemers hebben hieraan een financiële of materiële bijdrage geleverd. Kees Joerawan, bestuursvoorzitter van het coördinatieteam Herstel Pusugrunuweg, zegt dat het in deze fase om een noodoplossing gaat. Over de hele wegstrekking zullen de plekken die moeilijk of slecht begaanbaar zijn, aangepakt worden. Het gaat in deze om een noodoplossing. De herstelwerkzaamheden zullen binnen en week afgerond zijn.

Voor de structurele aanpak van de weg zegt de voorzitter dat er afspraken zijn met het dorpsbestuur en de lokale ondernemers. Beide partijen zullen per geoogste kubieke meter hout, elk 1 US$ beschikbaarstellen. “Uit die pot zal de weg regelmatig worden aangepakt”, aldus de voorzitter. In de droge tijd zal de overheid inkomen door het plaatsen van duikers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWeg naar Pusugrunu wordt hersteld