maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(2)

Weer tekort aan medicamenten en verbruiksartikelen in AZP

lees ook ...

President Santokhi blikt tevreden terug op werkbezoek aan VN...

President Chandrikapersad Santokhi, die van 19 tot en met 22 september de 78ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) heeft bijgewoond, kijkt tevreden terug op een vruchtbaar werkbezoek....

Claudia Redan, de directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), heeft in een vraaggesprek met Suriname Herald meegedeeld, dat de meeste medische afdelingen in het ziekenhuis een groot tekort hebben aan medicamenten en verbruiksartikelen. De koers waartegen men moet inkopen is veel hoger dan de tarieven van de diensten die men handhaaft. Verpleegkundigen en gespecialiseerd personeel verlaten daarnaast ook het land.

De directeur geeft toe dat de zorg niet optimaal is. Tarieven zijn nog niet aangepast aan de huidige koersontwikkeling. De Suriname Eye Centre heeft hiermee te maken. Zonder tariefaanpassing zal men de juiste zorg niet kunnen garanderen voor de diensten van de instelling, waar de meest ernstige zieken van het land verblijven.

Met een ligdagtarief van minder dan US$ 50 en  andere tarieven die onder de kostprijs liggen, namelijk koersen van SRD 14 en SRD 21,7 is het ondanks beste wil, inzet en creativiteit onmogelijk om kwaliteitszorg te bieden. “We proberen zorg te bieden binnen de financiële mogelijkheden die we hebben. We hebben voortdurend overleg met minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin, maar er is geen verandering in zicht.”

Het team van het ziekenhuis doet alles om zorg te bieden binnen de mogelijkheden die zij hebben. “Het financieringsvraagstuk van het ziekenhuis kunnen wij echter niet oplossen,” benadrukt Redan.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWeer tekort aan medicamenten en verbruiksartikelen in AZP