Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Weer geen quorum voor DNA-vergadering

Geplaatst

op

door

De openbare vergadering waarin de wet Nationaal Woningbouwfonds en de wet Garantiefonds Huisvesting zou worden behandeld, is door gebrek aan quorum uitgesteld tot donderdag 15 augustus. Om kwart over 12 ’s middags heeft Jennifer Simons, de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), de vergadering die voor 11 uur ’s morgens was uitgeschreven geopend. “Regering, mijn verontschuldingingen, maar dit moet ook een keertje ophouden”, stelt voorzitter Simons waarna zij aan de griffier van DNA, mevrouw Ruth de Windt heeft gevraagd om de namen van de aanwezige leden voor te lezen.  Voor de vergadering waren aanwezig Rossellie Cotino, Nao-mi Samidin, Amzad Abdoel, Oesman Wangsabesari, Rajiv Ramsahai, Ruchsana Ilahibaks, Guillano Snip, Roché Hopkinson, Aida Nading, Keshopersad Gangaram Panday, Diepakkoemar Chitan, Jenny Warsodikromo, Daniëlla Sumter, Hans Sandjon, Joan Wielzen, Rashied Doekhie, William Waidoe, Jennifer Vreedzaam, Ronald Hooghart, Celsius Waterberg, Raymond Sapoen, Silvana Afonsoewa en Yvonne Maabo.

De leden Wendell Asadang en Melvin Bouva hebben vóór aanvang van de vergadering aangegeven, vanwege een andere spoedbijeenkomst later aanwezig te zijn.

Ook de namen van de afwezige leden zijn door de griffier voorgelezen. De leden die afwezig waren zijn: Patrick Kensenhuis, Grace Watamaleo, Carl Breeveld,  Cleon Gonzalves Jardin de Ponte, Rudolf Zeeman, Gregory Rusland, Patricia Etnel, Marlon Budike, Jitendra Kalloe, Djoties Jagernath, Dew Sharman, Paul Somohardjo, Ingrid Karta-Bink, Dinotha Vorswijk, Edward Belfort, Marinus Bee, Diana Pokie, Ronnie Brunswijk, Chandrikapersad Santokhi,  Asiskumar Gajadien, Krishnakoemarie Mathoera, Riad Nurmohamed, Glenn Sapoen, Erwien Linga en Mahinderkoemar Jogi.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Brownsweg heeft nu ook een verbrandingsoven

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de elfde verbrandingsoven binnen Bouta’s Milieuplan in gebruik genomen. Dit gebeurde op woensdag 4 december te Brownsberg in het district Brokopondo. Op 5 december heeft de ingebruikname van unit nummer 12 op Witagron plaatsgevonden, terwijl er ook verbrandingsovens op Snesi Kondre, Brokopondo Centrum en Langatabiki in de pijplijn zijn.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid zegt dat op wat technische zaken na, deze units al bijna rond zijn. Elias benadrukt dat de verbrandingsovens bij de ingebruikname meteen operationeel en functioneel moeten zijn. De bedoeling is om landelijk dertig van deze ovens te hebben.

De bewindsman geeft te kennen dat ook de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) dit Surinaamse milieuplan koestert. Hij heeft tijdens een bezoek aan deze organisatie informatie verstrekt over de inhoud van dit project. Deze organisatie wil gedaan krijgen dat ook in verre gebieden van Azië en Afrika zo’n plan wordt geïmplementeerd.

Het ministerie van Volksgezondheid treedt op als uitvoerder en trekker van dit door president Desiré Bouterse geïnitieerde project. Na de ingebruikname blijft het ministerie controle uitoefenen. In de gebieden waar de units worden opgezet, worden de lokale bewoners getraind in het omgaan hiermee.  Vooral het onderhoud is volgens de bewindsman erg belangrijk. Het Mungra Medisch Centrum is belast met het trainen van personen die met deze ovens moeten werken.

Lees verder

Suriname

Suriname en Estland gaan samenwerking verdiepen

Geplaatst

op

door

Ambassadeur Gardelito Hew A Kee heeft in de hoedanigheid van niet-residerende ambassadeur van Suriname zijn geloofsbrieven aangeboden aan president Kersti Kaljulaid van Estland. Naast Hew A Kee hebben op 4 december 2019 ook de ambassadeurs van Italië, de Filippijnen en Eswatini hun geloofsbrieven overhandigd aan het staatshoofd.

De ceremonie heeft plaatsgevonden op het Kadriorgpaleis in Tallin, de hoofdstad van Estland. Na de ceremonie heeft ambassadeur een audientie gehad met de president. Er is onder andere gesproken over hoe beide landen kunnen samenwerken op het gebied van e-government en klimaatverandering. Binnenkort zal de ambassadeur van Suriname ook gesprekken voeren met de Kamer van Koophandel en Fabrieken in Estland.

De ambassadeur benadrukt dat er aardig wat voordelen te halen zijn uit de samenwerking. Zo heeft Estland ruime ervaring op het gebied van e-government. We kunnen daarvan natuurlijk heel veel leren, zegt Hew A Kee. Ook met de e-governments academie heeft hij gesprekken gevoerd.

De aanvang van de diplomatieke relatie tussen Suriname en Estland dateert van het jaar 2005. Ambassadeur Hew A Kee is de eerste ambassadeur van Suriname voor Estland.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen