Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Weer een coronadode in Suriname;teller op 6

Geplaatst

op

Corona

Er is weer een persoon overleden als gevolg van het coronavirus. Deze persoon was in het ziekenhuis opgenomen. De teller is van 229 gestegen naar 236 positief geteste gevallen. Het aantal actieve cases bedraagt nu 183.

Vandaag alleen zijn er al 7 nieuwe gevallen geregistreerd. Er zijn nu officieel 48 personen genezen verklaard van het COVID-19-virus. Suriname heeft eind mei te maken gehad met een explosieve groei van COVID-19-gevallen.

Er is nu in Suriname sprake van community spreading. Om de besmetting zo veel als mogelijk in te dammen heeft de regering een totale lockdown geïnitieerd. Slechts essentiële diensten mogen over straat zijn voor werkzaamheden.

Culturu.com

4 Reacties
4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Freddy
dinsdag 16 juni 2020 22:32

Corona is racistisch, BLM

Wisk
dinsdag 16 juni 2020 22:32

Dit is egt geen totale lockdown want heel veel mensen slenteren nog steeds nodeloos over straat

Blessi
dinsdag 16 juni 2020 23:54

Misschien zoeken ze eten want CORONA speelt niet tai oso

M.williams
woensdag 17 juni 2020 17:57

Blijf thuis gezondheid is op de eerste plaats ook al heb je nog zoveel geld kan je geen gezondheid kopen dus stay homeAdvertentie

Suriname

Nog geen duidelijkheid over ministerskandidaten in Suriname

Geplaatst

op

1240

Het is nog steeds onduidelijk wie de nieuwe ministers posten zullen bekleden. De procureur generaal (PG) heeft een deel van de namen ontvangen voor het starten van een antecedenten onderzoek. Ook zijn er nog geen resultaten gestuurd naar coalitieleider Chan Santhoki.

Er zal beslist worden wie de ministersposten zullen invullen op basis van de bevindingen van de pg. Momenteel komen er principiële bezwaren boven water tegen de ministerskandidaten. De PG moet nog enkele namen ontvangen. Ook de ABOP moet nog enkele namen opsturen. Er moeten nog meer namen worden doorgegeven. De kandidaten van de NPS, Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap & Cultuur) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke Ordening & Milieu) zijn intussen al doorgestuurd nadat zij unanieme goedkeuring kregen van het NPS-congres zaterdag.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Suriname..President Chan Santokhi en Vice-President Ronnie Brunswijk treden aan op 16 juli

Geplaatst

op

Img 6609

De verkiezing van de twee functionarissen vindt plaats op maandag 13 juli om 10.00 uur tijdens buitengewone openbare DNA vergadering.

Hoewel er geen tegenkandidaten zijn ingediend, moeten op de vergadering minstens 34 Assembleeleden aanwezig zijn om de president en de vicepresident te kunnen kiezen. De BEP (2 zetels) heeft reeds eerder toegezegd de ondersteuning te zullen geven.
De samenwerkende coalitie heeft 33 zetels.

Na de overdracht van de regeermacht door president Desi Bouterse, volgt een gemotoriseerd defilé van de politie en het Nationaal Leger. De nieuwe president zal geflankeerd door de korpschef en de bevelhebber van het Nationaal Leger de passerende gemotoriseerde eenheden gadeslaan. In een dagorder is aangegeven wie allemaal betrokken zijn bij de organisatie. De komende week vinden er oefeningen plaats. Starnieuws verneemt dat aan de eenheid van het Korps Politie Suriname toegevoegd worden, peletons van de douane, Korps Penitentiaire Ambtenaren, Brandweer en het Korps Beveiliging en Bijstandsdienst.

Culturu.com—–Ferdinand Louis

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen