woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
5
(1)

Weer buitenlandse stagiaires in Suriname

lees ook ...

President en First Lady vieren feest met Javanen en Inheemse...

In verband met de viering van de Dag der Inheemsen en de herdenking van 132 jaar Javaanse Immigratie was er gisteren een bijeenkomst in het Presidentieel Paleis waar regeringsleden, DNA-leden, persone...

Na twee jaar is het vertrouwd beeld van buitenlandse stagiaires terug in het straatbeeld. De pandemie lijkt geen gevaar meer te vormen, dus stagiaires kunnen weer in een tropisch land hun stage doen. Het aantal groeit. “En als het meezit, zitten we eind september, als er geen versterkte maatregelen komen, weer op het oude niveau”, aldus Jonathan Emanuels, coördinator van het kantoor SuforYou en Stagehuisvesting Suriname.

De meeste stagiaires komen uit Nederland. Belgen en Fransen melden zich ook aan voor stage in het onderwijs, de gezondheidssector, sociaal maatschappelijk en soms ook in de agrarische sector. Nu kan men Suriname weer beter leren kennen, met de teruggang van de coronamaatregelen.

Naomi en Lotus studeren Creative Business en International Communication, met als deel van hun opleiding de Minor International Management & Entrepreneurship. “Suriname is totaal anders dan wat we in Europa gewend zijn. Maar het land, de natuur, de vele culturen en eten zijn fantastisch,” zegt Naomi.

Stagiaires uit andere culturen leren ook omgaan met een gemeenschap als de onze, waar punctualiteit vaak niet heel strak wordt meegenomen. Het informele in ons land is ook anders dan hun land. Zij leren echter ook flexibiliteit, zoals dat in Suriname wordt toegepast, en vinden een manier om optimaal te genieten van wat het land te bieden heeft.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWeer buitenlandse stagiaires in Suriname