donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Weer ambulance en arts voor Coronie

lees ook ...

Wereld hartdag

Vandaag, 29 september is het Wereld hart dag(World Heart Day). Wereldhartdag of de 'Internationale Dag van het Hart' wordt sinds het jaar 2000 door de World Heart Federation op 29 september georganise...

Het district Coronie moest het langer dan een maand zonder arts doen. Op 1 november verwacht het district weer te beschikken over een arts die verbonden is aan de Regionale Gezondheidsdienst(RGD). Burgervader  Maikel Winter, acht het hoogtijd dat het district de beschikking krijgt over een arts. Nu zijn er  gesprekken gaande met een gepensioneerde arts, die bereid is,  parttime zijn krachten te geven in het district.

Algemeen is aangenomen, dat er een tekort aan artsen is ontstaan, en eventueel specialisten na vertrek van de Cubaanse artsen uit Suriname op 23 september. Volgens Amar Ramadhin van Volksgezondheid was er absoluut geen tekort aan artsen in het land. Maureen Wijngaarde-van Dijk gaf kort daarna aan, dat er een tekort aan tien artsen bestaat, bij  de Medische Zending. In het geval van de Medische Zending en Coronie blijkt er wel een tekort.

Coronie beschikt nu wel over een ambulance, en men probeert om een tweede te bemachten voor het district. De districtcommissaris is tevreden dat zijn district weer zal beschikken over het noodzakelijke op dit gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWeer ambulance en arts voor Coronie