Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Weekeind lockDown met 1 dag verlengd

Geplaatst

op

President Santokhi 768x494 1

Tijdens een statement van President Santokhi gisteren maakte hij de huidige Covid situatie in Suriname bekend. Hij gaf aan dat de laatste maatregelen die hij had aangekondigd ruim twee weken geleden grotendeels worden nageleefd. “De handhaving is goed, de voorlichting is goed, de maatregelen werken, de besmettingen worden minder, de curve wordt vlakker en het aantal actieve Covid-19-gevallen vertoont, een dalende trend”, gaf hij aan.

Hij gaf ook aan dat door eerdere besmettingen, de intensive care, waar wij 28 plekken hebben, vol begint te lopen, wat  een zeer zorgwekkende situatie is. De opties om de intensive care capaciteit op te schalen worden bekeken, zei hij. Hierom en omdat is gebleken dat er op de Zondagen vrij veel verkeer is op straat, is er besloten om de weekeind lockdown met een dag te verlengen. De weekeind lockdown zal zijn van vrijdag acht uur ‘s avonds tot maandagochtend vijf uur. Dit zal gelden voor het weekeind van 4 tot 7 september en het weekeind van 11 tot 14 september. – culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Clasien
maandag 31 augustus 2020 16:18

MENSEN WORDT WAKKER SPEEL NIET MET JE LEVEN(GEZONDHEID)LUISTER NAAR JE HART/EN GEVOEL VERSTAND

Surinamer
maandag 31 augustus 2020 18:26

Goedzo president harder zo alleen gaat het lukken hard zijnAdvertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen