Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Week van de VN in Suriname

Geplaatst

op

Vernaties

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft de VN week gelanceerd in het kader van het 75 jarig bestaan van de Verenigde Naties. Gedurende de week 19-24 oktober 2020 zullen er op nationaal niveau activiteiten ontplooid worden.Vandaag heeft de minister tijdens een persconferentie met de presentatie van een teaser video, de VN week in Suriname aangekondigd. 

Tijdens de persconferentie werd het belang van de Verenigde Naties voor de wereld benadrukt . De wereld heeft conflicten gekend waarbij de organisatie zich sterk heeft gemaakt voor dialoog en vrede. Minister Ramdin ging in op de activiteiten tijdens de VN week. Maandag aanstaande vindt de launch plaats van een videoproductie waarbij diverse functionarissen aan het word komen en vertellen over hun bijdrage binnen de organisatie. Daarna komen er lesbrieven voor het basisniveau, zodat ook jeugd bewuster worden van de rol van de VN. Er komt ook een muurschildering op het complex van de Anton de Kom Universiteit, die de Sustainable Development Goals tot uiting zal brengen.

Tijdens deze week zal  President Chandrikapersad Santokhi  op vrijdag 23 oktober in een buitengewone openbare vergadering in DNA  spreken. Op een ander moment  zullen onder andere de ministers van Onderwijs en Arbeid, vertegenwoordiger van de VN en de Sociaal Economische Raad (SER) deelnemen aan een debat.  Het debat zal virtueel gevolgd kunnen worden. Verder is er een verzoek om in de eerdergenoemde periode alle overheidsgebouwen in het blauw te belichten. Deze kleur is volgens de minister de kleur van de VN, maar ook van de vrede. De bewindsman zegt trots te zijn dat Surinamers door de jaren heen niet alleen in de VN gezeten hebben, maar ook gekozen zijn om zitting te hebben in commissies . – culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Meest gelezen