donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
0
(0)

Weegwerktuigen en meetmiddelen Coronie en Nickerie geijkt

lees ook ...

Opkomst job fair internationaal restaurant viel tegen

Hard Rock Café is in Londen opgericht in 1971, en telt nu wereldwijd meer dan vijftig vestigingen. De ontwikkelingen op het gebied van de olie- en gasindustrie heeft hun belangstelling gewekt voor Sur...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op basis van zijn verantwoordelijkheid om ondernemerschap te stimuleren, de dienstverlening dichterbij de Nickeriaanse- en Coroniaanse gemeenschap gebracht. De dienst voor de Waarborg en het ijkwezen van EZ heeft van 1 tot en met 3 maart weegwerktuigen en meetmiddelen geijkt in deze districten.

Ondernemers uit deze gebieden hoefden niet naar Paramaribo af te reizen voor het laten ijken en keuren van hun meetmiddelen. Zij zijn gedurende drie dagen in de gelegenheid gesteld om dat te doen. In Nickerie en Coronie hebben de medewerkers van de dienst voor de Waarborg en het ijkwezen bij tien pompstations het apparatuur gekalibreerd.

Ruim 160 ondernemers van supermarkten, bakkerijen en slagerijen hebben zich bij de dependance van EZ in Nickerie aan de van Idsingaweg aangemeld voor het ijken en keuren van de meetmiddelen. Ook zijn er drie weegbruggen gekeurd. De keuringsperiode voor weegwerktuigen en meetmiddelen wordt in de komende periode voortgezet.

Ondernemers worden erop gewezen dat zij hun weegmiddelen tijdig moeten aanbieden voor herkeuring. Er is sprake van een economisch delict als men niet over een gekeurd meetmiddel in het handelsverkeer beschikt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWeegwerktuigen en meetmiddelen Coronie en Nickerie geijkt