woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
5
(2)

Weduwe Erwin de Vries overleden

lees ook ...

Minister Sociale Zaken: “Verhogingen in Suriname zijn zwaar”...

De verhogingen in Suriname zijn zwaar, zegt minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Hij vult daarbij aan dat er soms bittere pillen ingenomen moeten worden om de econ...

Lilian Abegg, is op zeventig jarige leeftijd overleden op donderdag 11 februari 2021. Zij was de weduwe van Erwin de Vries en de motor achter de grote kunstenaar. Gudrun de Vries, hun dochter heeft haar heengaan bevestigd tegenover de pers.

Lilian Abegg kampte al 18 jaar met gezondheidsproblemen. Gundrun de Vries is verdrietig, maar troost zich dat haar moeder eindelijk verlost is van alle pijn. Zij ontmoette Erwin de Vries op 19-jarige leeftijd in Nederland. Veel exposities in binnen- en buitenland van Erwin de Vries heeft zij mogen organiseren. In eigen beheer gaf zij in 1998 bij het vijftigste jubileum  van de kunstenaar een monografie over hem  uit.

Op een gegeven moment begon zij ook met kunst en heeft zelfs verschillende solo-exposities in Fort Zeelandia gehouden. Een studie barokmuziek aan het conservatorium hoorde ook tot haar verworvenheden. Zij was een veelzijdige kunstenares, die  ook schilderde, keramische  werken deed en blokfluit speelde.

Lilian Abegg was lid van de Federation Visual Artists in Suriname(FVAS)waar George Struikelblok de voorzitter van is. “Opvallend in haar werken was dat ze rust uitstraalde, waarbij ze in haar composities altijd frisse kleuren gebruikte”, vertelt George Struikelblok.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWeduwe Erwin de Vries overleden