Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Wederom Fake Facebook profiel van een Surinaamse minister

Geplaatst

op

Van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), is eveneens een nep profiel aangemaakt op Facebook. De laatste tijd zijn er van verschillende ministers valse profielen aangemaakt, welke tot verwarring leiden in de samenleving, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Het aanmaken van een nep account door onverlaten, die sociale media op een onverantwoordelijke manier gebruiken, valt te betreuren. Op de gemeenschap wordt er een dringend beroep gedaan alert te zijn op sociale media, vooral bij het accepteren van vriendschapsverzoeken.

Eerder heeft ICT-specialist Gardelito Hew a Kee in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut aangegeven, dat er zelfs heel weinig te doen is aan dit fenomeen. Volgens hem moeten gebruikers zelf goed nagaan van wie zij een verzoek ontvangen door bijvoorbeeld te letten op eventuele foto’s van de persoon en na te gaan hoeveel (gemeenschappelijke) vrienden aanwezig zijn op zo een profiel. Indien men een vermoeden heeft dat het om een fake account gaat, zou men die meteen moeten rapporteren.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Vlucht Panama – Paramaribo definitief

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Copa Airlines opent op 10 juli een nieuwe lijndienst tussen Panama Stad en Paramaribo. De Surinaamse hoofdstad wordt twee keer per week, op woensdag en zaterdag, aangevlogen met een Boeing 737-700.

Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika. In thuisbasis Panama Stad kunnen reizigers overstappen op vluchten naar tientallen bestemmingen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika.

Door de nieuwe verbinding wordt het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. Ook diverse steden aan de westkust van de Verenigde Staten zijn straks beter bereikbaar vanuit Suriname. De vluchtduur naar Panama zelf bedraagt 4,5 uur.

In Nederland is Copa Airlines vooral bekend vanwege de lijndienst naar Curaçao.

Lees verder

Suriname

Veritasschool gesloten wegens hygiënische reden

Geplaatst

op

By

Ouders en leerlingen van de Veritasschool aan de Nieuwe Weergevondenweg zijn radeloos. De school is om hygiënische reden gesloten en het is nog onbekend wanneer de basisschool haar deuren weer zal openen.

Omdat de school gesloten is zijn leerlingen bang dat ze toetsen niet meer halen omdat er momenteel veel lessen worden gemist.

Volgens de Milieu Inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zou de onhygiënische situatie zijn onstaan doordat de toiletten verstopt waren. Het buizenstelsel is vervangen, zonder de septic tank te ledigen. Hierdoor zijn fecaliën op het terrein terechtgekomen.

De school probeert de problemen aan te pakken door zand te plaatsen, maar door de regen is het schoolerf onderwater gelopen. Hierdoor kwam de ontlasting weer aan het oppervlak.

Lees verder

Meest gelezen