vrijdag 31 maart 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
2.6
(5)

Vanaf 1 oktober webportaal voor grondaanvraag

lees ook ...

Maatregelen tegen stijgende wisselkoers

Er zullen maatregelen genomen worden om de stijgende koers te beteugelen, zodat de rust in het land wederkeert en de koers niet (veel) verder stijgt. Dit maakte President Chandrikapersad Santokhi op d...

De grondwet van Suriname geeft aan dat elke burger aanspraak maakt op een stukje grond. De registratie en de aanvraag van grond zal nu via een een webportaal plaatsvinden dat op 1 oktober gelanceerd wordt. Elke burger kan zich via het webportaal registreren voor een stukje grond. Dit deelde president Chan Santokhi mee bij de ingebruikname van het nieuwe gebouw van MI-GLIS aan de Jagernath Lachmonstraat op donderdag 16 september 2021.

Het webportaal ziet er volgens de president goed uit. Alleen moet er voor de lancering nog wat aanpassingen plaatsvinden. Via het vernieuwde aanvraagsysteem kan iedere burger vanaf 21 jaar zich registreren en aangeven in district de grond ligt, voor welk doel het is en hoeveel grond die wenst aan te vragen. Ook kan de persoon tegelijkertijd aangegeven of die zelf zal bouwen, via de bank of  anders of dat de staat voor de persoon moet bouwen. Alle gegevens kunnen netjes worden geregistreerd en bijgehouden.

Het webportaal zal niet alleen makkelijk toegang bieden voor de burgers, maar zal ook een overzicht bieden van burgers die de afgelopen jaren een stuk grond hebben gehad. Er zijn volgens het staatshoofd verschillende percelen in de verschillende districten die zijn uitgeven, maar die momenteel niet toegankelijk zijn voor de burgers. “De mensen kunnen helaas niet bouwen, omdat die gebieden en die gronden niet ontsloten zijn en geen toegang hebben. Wij als staat moet ervoor zorgdragen dat die infrastructuur daar komt. De eerste inventarisatie is al gemaakt van de gronden. We gaan het finaliseren de komende weken zodat we precies zien waar mensen gronden gehad hebben”, zegt de president.

De regering wil met deze stap bestaanszekerheid bieden aan iedere burgers. Een perceel aanvragen en bouwen moet toegankelijker en betaalbaar worden. “Ga bouwen en wij komen in met de nodige infrastructuur. We moeten inkomen met de nutsvoorzieningen. Voor de groep die niet zelf kan bouwen zal er daarvoor sociale woningen zijn”, aldus de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVanaf 1 oktober webportaal voor grondaanvraag