dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
3
(1)

Webinar grondenrechten tribale volkeren

lees ook ...

IMF: “Suriname will remain in deep crisis until 2025”

Till the elections in 2025, Suriname will continue to be in a severe situation. This is stated in a press release from the British financial services firm EMFI Securities Limited. According to the IMF...

President Santokhi heeft vandaag een 2-daagse Webinar geopend over ‘Grondenrechten ´wat leren we van de regio´. De verklaring van de Verenigde Naties, over de rechten van Inheemse Volkeren, die in september 2007 door de Algemene Vergadering is aangenomen, stelt de internationale minimumnormen vast voor de bescherming en bevordering van de rechten van inheemse volkeren en marrons. Suriname heeft voor deze Verklaring gestemd, en heeft zich als gevolg daarvan eraan gecommitteerd, om bestaande en toekomstige wetten, beleid en programma’s met betrekking tot de Inheemse Volkeren en Marrons, opnieuw te ontwerpen en vorm te geven.

De regering heeft de vorige week het wetsontwerp ‘Collectieve Rechten van Inheemse en Tribale Gemeenschappen’ van de Presidentiële Commissie, goedgekeurd. De regering blijft primair de verantwoordelijke, voor de bescherming van de grondenrechten van de Inheemse Volkeren en Marrons. Op het Kabinet van de President wordt een grondenrechten bureau opgezet, voor de centrale aansturing van het grondenrechten beleid. President Santokhi zegt over de Verklaring, dat de meest adequate manier om deze te interpreteren voor ons zijn, deze in zijn geheel of op een holistische manier te lezen, en te relateren aan het bestaande internationaal recht.

De Presidentiele Commissie, zal vandaag en morgen kennis nemen van de de Verklaring om naar de volgende fase, erkenning van grondenrechten over te kunnen gaan. De President riep de Presidentiële Commissie voor grondenrechten van Inheemse volkeren, Marrons en andere belanghebbenden, op om spoedige vooruitgang te boeken met het werk.´Het is voor ons allemaal de hoogste tijd is, om samen met onze Inheemse en Marron broeders en zusters, verder te gaan op het pad van mensenrechten, gerechtigheid en ontwikkeling voor iedereen.`Aldus de President in een verklaring.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWebinar grondenrechten tribale volkeren