vrijdag 9 juni 2023
25 C
Paramaribo
15.8 C
Amsterdam
0
(0)

Webhelp Suriname en Kinderuniversiteit werken nu samen

lees ook ...

Actie uitgevoerd ter bestrijding mensenhandel

Onlangs heeft de afdeling Trafficking In Persons (TIP) in samenwerking met andere instanties controlewerkzaamheden uitgevoerd in supermarkten, warenhuizen, restaurants en kledingzaken als onderdeel va...

Twee jaar geleden werd de Kinderuniversiteit opgericht om wetenschap en technologie op een gepaste manier onder de aandacht van kinderen van 6 tot 12 jaar te brengen. Jo-Ann Monsels is de oprichtster en voorzitter van de Kinderuniversiteit. Nu is er een samenwerkingsovereenkomst tussen Webhelp Suriname en Kinderuniversiteit Suriname gesloten voor drie jaar met mogelijkheid tot verlenging. Het initiatief komt van Webhelp.

 De Kinderuniversiteit stimuleert kinderen te kiezen voor het hoger onderwijs. “We zijn superblij dat Webhelp aan boord is als vriend van de Kinderuniversiteit, omdat deze samenwerking bijdraagt aan verduurzaming van dit concept in Suriname”, zegt Jo-Ann Monsels die zeer ingenomen is met de samenwerking. De missie van de Kinderuniversiteit is het stimuleren van het kritisch en creatief denkvermogen.

In deze samenwerking zal Webhelp naast financiële, ook materiële ondersteuning bieden en de ‘kindercolleges’ helpen faciliteren. Webhelp is met 1.200 medewerkers Suriname’s grootste bedrijf in de outsourcing business(BPO), die zich terug kan vinden in de visie en missie van de Kinderuniversiteit. Het is de offshore plek van Webhelp Nederland, die deel uitmaakt van de wereldwijde Webhelp Group van 160.000 medewerkers in 65 landen. Het bedrijf doet aan uitbesteding, (outsourcing) van de klantenservice en klantencontact door grote Nederlandse organisaties in de retail, media, finance, utilities en public markt.

Het klantenservicewerk wordt steeds complexer. Taal, snel analyseren en zelfstandig besluiten nemen zijn een must. “Bij de Kinderuniversiteit wordt nieuwsgierigheid, creatief zijn en kritisch nadenken vroeg aangeleerd”, zegt Frank Meijer, algemeen directeur van Webhelp Suriname. “Als groeiend BPO-bedrijf is het voor ons belangrijk dat dit binnen het onderwijs wordt gestimuleerd.” Meyer van Webhelp ziet graag voldoende aanwas van goedgeschoolde krachten.  “We hebben hier een prachtige industrie opgebouwd maar het wordt een probleem als er onvoldoende aanwas van goedgeschoolden zal zijn. Vandaar dat wij de Kinderuniversiteit als initiatief belangrijk vinden voor Suriname in het algemeen, het is heel vernieuwend.”

De Kinderuniversiteit heeft ook een goede samenwerking met de Nationale Stichting Hindoestaanse Immigratie (met name het Lala Rookh Museum) en UNASAT, die ruimtes bieden voor de fysieke kindercolleges. Ruim 1.700 kinderen hebben geparticipeerd in het programma. Men wil dit jaar met deze klassen van maximaal 25 kinderen per deelcollege 3.600 kinderen bereiken.

De samenwerking is een initiatief van Webhelp.  “Het is een verademing dat een bedrijf op ons afstapt in plaats van omgekeerd. We hebben toegewijde medewerkers. Wij zien dit ook als een schouderklopje. Dit is de beloning voor de passie van ons team,” aldus Monsels.

De kindercolleges kosten SRD.100,- per kind in Paramaribo, en mobiele kindercolleges voor de districten worden gesponsord aangeboden, waardoor het voor hen geheel gratis is. De koersontwikkeling dreigde effect te hebben op de financiële bijdrage voor deelname.

“Deze samenwerking betekent dat we ons inschrijfgeld niet hoeven te verhogen, waardoor we minder uitval zullen hebben van kansarmere deelnemers”, meldt de voorzitter Monsels. Hierdoor blijft de toegankelijkheid tot de mobiele colleges op scholen gegarandeerd. De samenwerking met Webhelp helpt het initiatief verduurzamen.

Bron foto: De ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWebhelp Suriname en Kinderuniversiteit werken nu samen