donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
5
(1)

Webapp tegen ongebreidelde prijsstijgingen

lees ook ...

Politie houdt in één maand tijd 388 roadbocks

De politie heeft tussen 17 april en 15 mei jongstleden  landelijk 388 roadblocks gehouden in het kader van de handhaving van de veiligheid. In vier weken tijd zijn er 609 aanhoudingen verricht door de...

Het ministerie van Economische Zaken(EZ), heeft op 19 maart 2021 de Coza Webapp 3.0 gelanceerd. De lancering vond plaats in de Congreshal. Deze webapplicatie is door het ministerie zelf ontwikkeld, onder leiding van het directoraat Technologische Innovatie. Ook het beheer en onderhoud van deze webapp zal intern door EZ worden gedaan. het ministerie is met een webapp gestart om de prijscontrole effectiever en efficiënter te doen plaatsvinden.

De webapp maakt het ook mogelijk om prijzen van basis- en strategische goederen in de gaten te kunnen houden en biedt consumenten en ondernemers de mogelijkheid om via ez.gov.sr digitaal klachten in te dienen. De informatiestroom worden beheerd door de beheerders van de app. Van de type klachten die binnenstromen kan een analyse gemaakt worden, zodat men weet wat er aangepakt moet worden. Ook zullen consumenten in de komende periode middels een instructie filmpje snel leren hoe om te gaan met de webapplicatie.

De app die is ontwikkeld door het directoraat Technologische Innovatie(TI), is hun eerste bijdrage aan Suriname. Het directoraat was geïnstalleerd om Suriname gereed te maken voor de 21ste eeuw. De eerste stap daartoe was het ontwikkelen van een webapplicatie als oplossing tegen ongebreidelde prijsstijgingen. De bevolking ziet uit  naar meer innovatieve oplossingen van het directoraat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWebapp tegen ongebreidelde prijsstijgingen