zaterdag 1 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
5
(1)

Webapp tegen ongebreidelde prijsstijgingen

lees ook ...

Ministry of the Interior swears in Spanish interpreter

Marciano Edgar Armaketo has been sworn in as an interpreter and translator from Spanish to Dutch and vice versa at the Ministry of the Interior (BiZa) by director Mohamad Nasier Eskak. Viewed from the...

Het ministerie van Economische Zaken(EZ), heeft op 19 maart 2021 de Coza Webapp 3.0 gelanceerd. De lancering vond plaats in de Congreshal. Deze webapplicatie is door het ministerie zelf ontwikkeld, onder leiding van het directoraat Technologische Innovatie. Ook het beheer en onderhoud van deze webapp zal intern door EZ worden gedaan. het ministerie is met een webapp gestart om de prijscontrole effectiever en efficiënter te doen plaatsvinden.

De webapp maakt het ook mogelijk om prijzen van basis- en strategische goederen in de gaten te kunnen houden en biedt consumenten en ondernemers de mogelijkheid om via ez.gov.sr digitaal klachten in te dienen. De informatiestroom worden beheerd door de beheerders van de app. Van de type klachten die binnenstromen kan een analyse gemaakt worden, zodat men weet wat er aangepakt moet worden. Ook zullen consumenten in de komende periode middels een instructie filmpje snel leren hoe om te gaan met de webapplicatie.

De app die is ontwikkeld door het directoraat Technologische Innovatie(TI), is hun eerste bijdrage aan Suriname. Het directoraat was geïnstalleerd om Suriname gereed te maken voor de 21ste eeuw. De eerste stap daartoe was het ontwikkelen van een webapplicatie als oplossing tegen ongebreidelde prijsstijgingen. De bevolking ziet uit  naar meer innovatieve oplossingen van het directoraat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWebapp tegen ongebreidelde prijsstijgingen