vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
5
(1)

Watersnood treft dorpen Galibi

lees ook ...

DNA voorzitter Marinus Bee herkozen in bestuur ParlAmericas

Onze DNA-voorzitter, Marinus Bee MSc LL.B, is tijdens de 19e plenaire vergadering van de ParlAmericas en de 14e bijéénkomst van het Parlementaire Netwerk voor Gendergelijkheid, herkozen als lid van he...

Bewoners van Christiaankondre en Langamankondre hebben al ruim een maand te kampen met een ernstig waterprobleem. Door een lekkage bij de watertoren komt er weinig of geen water uit de kraan, meldt Ricardo Pané, dorpshoofd van Christiaankondre, vanuit Galibi.

“We hebben nog het geluk dat we een beetje regen krijgen, waardoor we wat water kunnen opslaan”, zegt Pané. Een delegatie van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) had zich eerder georiënteerd te Galibi, maar het probleem is toen niet aangepakt.

De dorpsbesturen van Christiaankondre en Langamankondre hebben dinsdag, nadat ze poolshoogte namen bij de watertoren, de kwestie weer onder de aandacht gebracht van SWM. Er is echter nog geen zicht op een oplossing van het probleem.

Onlangs hadden ook de bewoners van Henar in Nickerie een tekort aan water. Meer dan duizend gezinnen hadden toen enkele dagen geen drinkwater. In opdracht van de regering is het bedrijf Kuldipsingh gestart met het boren van nieuwe waterbronnen voor het ressort Henarpolder in het district Nickerie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWatersnood treft dorpen Galibi