woensdag 24 april 2024
31 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Waterschapscontracten getekend in Nickerie

lees ook ...

Brunswijk belooft steun aan Kindertehuis Efran na oproep om ...

Het Kindertehuis Efran verkeert in een urgente situatie waarbij directe hulp nodig is, voornamelijk op het gebied van levensmiddelen en schoonmaakgerei. Derrick Vanier en Marianne Cornet, die zich inz...

In het district Nickerie zijn er de afgelopen week contracten ondertekend tussen de 12 waterschappen en de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Hiermee hebben de waterschappen een belangrijke stap gezet voor de rehabilitatie van de landbouw infrastructuur in hun respectieve gebieden.

Deze ondertekening verplicht de waterschappen zich te houden aan de onderhoudsplicht van dammen, lozingen, sluizen en irrigatieleidingen en was een van de belangrijkste vereisten van de Inter- American Development Bank (IDB), die de financierder van dit project is. Suriname is een leningsovereenkomst van 30 miljoen US-dollar aangegaan voor dit project. De rehabilitatie van 06 van de 12 waterschappen is onderdeel van het duurzaam landbouw productiviteitsproject dat tot 2025 zal lopen.

Het project moet resulteren in verbetering van het waterbeheer en de produktie en landbouw gegevens die uiteindelijk moeten resulteren in betere besluitvorming. Er is de afgelopen maanden hard getrokken door LVV en ROS om tot dit moment te komen, omdat het merendeel van de waterschapsbesturen demisionair waren en er verkiezingen moesten worden georganiseerd.

Minister Parmanand Sewdien van LVV drukte de boeren op het hart om het duurzaam landbouw productiviteits project te omarmen, omdat deze ook de organisatiegraad binnen de waterschappen ten goede zal komen. Met de ondertekening van de contracten zijn de middelen van de IDB-lening middelen vrijgekomen om het proces van aanbesteding voor de werkzaamheden in de verschillende waterschappen op te starten.

Het ligt in de bedoeling dat de werkzaamheden in de waterschappen Waldeck, Sidoredjo, Margarethenburg en Clarapolder binnen 04 maanden van start gaan en dat het werk binnen 06 maanden wordt opgeleverd. Het project voorziet ook in subsidies aan de waterschappen voor onderhoud van de infrastructuur die binnen 04 jaren gefaseerd  wordt  afgebouwd en zal worden overgedragen aan de waterschap besturen.

Minister Sewdien sprak de felicitaties uit aan het adres van de 12 waterschap besturen met de aanmoediging de autoriteit die het waterschap heeft ten volle uit te oefenen ter verbetering van hun gebied. Na de ondertekening begaf minister Sewdien zich naar één van de drie kantoorruimten ter orientatie, die zijn opgezet voor de waterschapsbesturen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaterschapscontracten getekend in Nickerie