zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Waterschappen in Nickerie krijgen nieuw bestuur

lees ook ...

TCT en belanghebbenden praten over toerismebevordering Boven...

Er is door de leiding van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) met belanghebbenden uit Boven-Suriname van gedachten gewisseld over het bevorderen van het toerisme in het gebied...

Binnen 2 maanden moeten alle 12 waterschappen in het district Nickerie over nieuwe besturen beschikken. Deze eis is door minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) op tafel gelegd om het duurzaam landbouw productiviteit project, ook bekend als het IDB 1052 project, kans van slagen te geven.

Volgens minister Sewdien gaan zaken binnen dit project tot nog toe te traag en zal er door alle actoren meer vaart in gezet moeten worden. Het project is in april 2021 door president Chandrikapersad Santokhi gelanceerd en volgens de LVV-minister zouden bepaalde zaken reeds in place moeten zijn. In dat kader heeft de bewindsman vrijdagavond in Nickerie een commissie ingesteld om het proces tot het verkiezen van nieuwe waterschapsbesturen te versnellen.

Deze commissie staat onder leiding van de Nickeriaanse district commissaris Senrita Gobardhan en wordt verder ingevuld door de voorzitter van de commissie begeleiding waterschappen, diensthoofden van betrokken ministeries, ressortleiders van LVV, watermasters en de technische coördinator van het duurzaam landbouw productiviteit project.

Een waterschapsbestuur wordt voor een zittingsperiode van 3 jaren gekozen en de laatste waterschapsverkiezingen zijn in de periode 2018/2019 gehouden. Doordat de besturen demissionair zijn, missen zij de bevoegdheid om de nodige overeenkomsten met de staat aan te gaan waardoor de rehabilitatie werkzaamheden in hun respectieve waterschap nog niet kunnen starten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaterschappen in Nickerie krijgen nieuw bestuur