donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
1
(1)

Waterproductiecentrum Commewijne kan 12.000 huishoudens voorzien van water

lees ook ...

Lim A Po: Hybrid electoral systems are becoming more commonp...

The Study Committee on Adjustment of the Electoral System's Hans Lim A Po provided an explanation of the precise steps that should be taken in order to change the election system. The most significant...

De drinkwatervoorziening in het district Commewijne wordt verbeterd. Vrijdag is een belangrijke stap hiertoe gezet, want een zeer modern waterproductiecentrum is in gebruik genomen. President Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en diverse regeringsfunctionarissen waren aanwezig voor de ceremoniële ingebruikname van dit productiecentrum te La Liberté. 

Het waterproductiecentrum is door de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) in samenwerking met de Belgische drinkwatermaatschappij ‘De Watergroep’ opgezet. Er wordt oppervlaktewater van de Surinamerivier met de techniek van reverse osmose gezuiverd. Het is een ultramoderne, op afstand bedienbare installatie met een productiecapaciteit van 500 kubieke meter per uur, goed voor 12.000 huishoudens. Hierdoor kunnen omliggende gebieden als Peperpot, Meerzorg, Nieuw-Amsterdam, Alkmaar, Tamanredjo en de gebieden die daartussen liggen worden voorzien van gezond drinkwater. Dit met bijbehorende transport en distributieleidingen tot een lengte van 20 km.

Met een muisklik werd de installatie door president Santokhi in werking gezet. Het staatshoofd gaf in zijn toespraak aan dat dit slechts een verwezenlijking is van de vele projecten die de regering in het vooruitzicht heeft. SWM-directeur Marlon Oosterling, beaamde dat onder het beleid van regering-Santokhi zaken vlot verlopen. De SWM-topman gelooft dat een soortgelijk project in Moengo binnen anderhalf jaar haalbaar is.

De SWM heeft ten gunste van de samenleving oplossingsmodellen uitgewerkt om andere delen van Commewijne van drinkwater te voorzien. Oosterling ziet graag kleinere oppervlaktewaterproductiecentra in andere delen van Suriname om het heel land van schoon water te voorzien met een betere druk. Diverse volksvertegenwoordigers van Commewijne zijn hoopvol. Er is volgens hun met dit project eindelijk antwoord gegeven op de nood die zo vaak in het parlement werd aangekaart.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaterproductiecentrum Commewijne kan 12.000 huishoudens voorzien van water