donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
5
(1)

Waterpeil rivieren wordt in de gaten gehouden

lees ook ...

Rapper Kappalani aangehouden voor bedreiging en wapenbezit

De bekende Surinaamse rapper Kappalani, wiens echte naam Orlando W. is, is vandaag aangehouden aan de Drambrandersgracht. Orlando W. werd nabij Albina Taxi gearresteerd terwijl hij een vuist...

De situatie van het waterpeil in de rivieren dat vanwege de hevige neerslag de laatste tijd een stijgende trend vertoont, wordt naar zeggen van Rodney Bouterse, coördinator van de afdeling districten van het ministerie van Openbare Werken (OW) en coördinator crisisteam infrastructuur OW, in de gaten gehouden.

Tijdens een persconferentie op donderdag 27 april gaf Bouterse aan dat er een goede samenwerking bestaat met het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR), met welke instantie dagelijks neerslaggegevens over geheel Suriname en de verwachte hoeveelheid neerslag gedeeld worden.

De coõrdinator crisisteam infrastructuur merkt op dat momenteel de hele wereld wordt geconfronteerd met langdurige en hevige neerslag, maar ook droogte. Suriname vormt hierbij geen uitzondering. Hij geeft aan dat er droge dagen in het vooruitzicht liggen, maar dat er toch meer regen verwacht wordt. De functionaris zegt dat de grote regentijd op tijd is begonnen, te weten midden van april en deze duurt tot medio augustus. Samen met de Waterloopkundige Dienst en het NCCR zal de situatie blijvend in de gaten gehouden worden. Dit geldt ook voor het waterpeil van de rivieren.

In samenspraak met het NCCR zullen er waarschuwingen worden doorgegeven aan de verschillende leefgemeenschappen. Hij zegt dat de autoriteiten in het proces van een Early Warning System zitten, waarbij de betrokkenheid van de gemeenschappen belangrijk is. “We hebben de situatie onder controle. Het is niet nodig in paniek te geraken”, aldus Bouterse. De regering zet zich in voor structurele oplossingen van het probleem van wateroverlast.

Aan de andere kant zal de samenleving zo goed mogelijk met dit soort situaties moeten kunnen omgaan. Weersextremen kunnen volgens de functionaris niet voorkomen worden, maar de samenleving zal wel goed voorbereid moeten worden op onweersbuien.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaterpeil rivieren wordt in de gaten gehouden