zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
5
(1)

Wateroverlast wordt aangepakt

lees ook ...

President Santokhi op receptie Canadese missie in Suriname

President Chandrikapersad Santokhi was op donderdag 26 januari 2023 aanwezig bij een receptie van de Canadese missie in Suriname. Het staatshoofd gaf daarbij aan zeer ingenomen te zijn met de sterke s...

Vanwege extreme regens en andere natuurlijke invloeden zijn  rivieren in ons land buiten hun oevers getreden. In verschillende delen van het land staan straten, terreinen blank. Ook in  vele woonhuizen is het water binnengedrongen met alle gevolgen van dien. De president-commissaris van NV SurZwam (Suriname Zwaar Materieel), Pretab Bissumbar, roept  op tot kalmte omdat de regering bezig is met het zoeken naar oplossingen. Er is een interdepartementale commissie ingesteld bestaande uit deskundigen van de ministeries van Openbare Werken, Landbouw, Veeteelt en Visserij, Regionale Ontwikkeling en Sport en SurZwam die met een structurele aanpak moeten komen.

Op dit ogenblik is het wel mogelijk om via de Surinamerivier bij laag waterstand het water af te voeren. Echter kan dat niet via de Saramaccarivier omdat het Saramaccakanaal en de daarop aangesloten waterwegen van Zuid Paramaribo en het noordelijke deel van Wanica, onder water zijn. Om dit probleem te verhelpen zal de Staat een 20-tal pompen die geschonken zijn via een creditline van India, inzetten in verschillende gebieden om het overtollig water zo snel als mogelijk weg te pompen. Vooral het gebied rond  Paramaribo, Wanica en Wageningen (waar de Nickerierivier buiten haar oevers is getreden) zullen versneld aangepakt worden.

Aan de burgerij wordt gevraagd kalm te blijven en indien mogelijk voorzorgsmaatregelen te treffen. De regering doet er alles aan om binnen enkele dagen de waterhuishouding zodanig aan te pakken dat de gebieden weer droog komen te liggen. De regering werkt aan het structureel oplossen van het probleem.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWateroverlast wordt aangepakt