maandag 15 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
5
(1)

Wateroverlast wordt aangepakt

lees ook ...

Centrumkerk der Zevendedags adventisten 70 jaar oud

Zeventig jaren terug, op 10 augustus 1952, werd de Centrumkerk der Zevende-dags Adventisten ingewijd. De gemeente der zevende-dags adventisten, is een internationaal Christelijk Kerkgenootschap, met o...

Vanwege extreme regens en andere natuurlijke invloeden zijn  rivieren in ons land buiten hun oevers getreden. In verschillende delen van het land staan straten, terreinen blank. Ook in  vele woonhuizen is het water binnengedrongen met alle gevolgen van dien. De president-commissaris van NV SurZwam (Suriname Zwaar Materieel), Pretab Bissumbar, roept  op tot kalmte omdat de regering bezig is met het zoeken naar oplossingen. Er is een interdepartementale commissie ingesteld bestaande uit deskundigen van de ministeries van Openbare Werken, Landbouw, Veeteelt en Visserij, Regionale Ontwikkeling en Sport en SurZwam die met een structurele aanpak moeten komen.

Op dit ogenblik is het wel mogelijk om via de Surinamerivier bij laag waterstand het water af te voeren. Echter kan dat niet via de Saramaccarivier omdat het Saramaccakanaal en de daarop aangesloten waterwegen van Zuid Paramaribo en het noordelijke deel van Wanica, onder water zijn. Om dit probleem te verhelpen zal de Staat een 20-tal pompen die geschonken zijn via een creditline van India, inzetten in verschillende gebieden om het overtollig water zo snel als mogelijk weg te pompen. Vooral het gebied rond  Paramaribo, Wanica en Wageningen (waar de Nickerierivier buiten haar oevers is getreden) zullen versneld aangepakt worden.

Aan de burgerij wordt gevraagd kalm te blijven en indien mogelijk voorzorgsmaatregelen te treffen. De regering doet er alles aan om binnen enkele dagen de waterhuishouding zodanig aan te pakken dat de gebieden weer droog komen te liggen. De regering werkt aan het structureel oplossen van het probleem.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWateroverlast wordt aangepakt