woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Wateroverlast uitdaging voor Commissariaat Wanica Noord-West

lees ook ...

OW vraagt extra middelen aan voor verhoogde kosten en waterc...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft een nota van wijziging ingediend om extra middelen aan te vragen voor het dienstjaar 2023. Dit verzoek is gedaan vanwege de stijgende kosten van goederen ...

Districtscommissaris Suraksha Hirasingh van Wanica Noord-West zet zich in om het probleem van wateroverlast dat nu één van de voornaamste uitdagingen is, elimineren. In samenwerking met het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR) worden momenteel noodoplossingen geboden.

In alle drie ressorten Kwatta, Koewarasan en Leidingen heeft de DC bij haar oriëntatiebezoek wateroverlast aangetroffen in woningen, percelen en landbouwarealen. “We kijken hoe wij de burgers kunnen ondersteunen”, zegt de dc. Het NCCR kwam in met grote zakken die door het commissariaat met zand gevuld werden. De zandzakken zijn aan de burgers verstrekt om het binnentreden van regenwater te voorkomen. Ressortraadsleden leverden hun bijdrage middels de verstrekking van stenen en planken.

De burgermoeder sprak haar waardering uit aan het adres van de parlementariërs die een financiële ondersteuning gaven. Dc Hirasingh merkt op dat financiën het grootste probleem vormt bij de aanschaf van de nodige middelen. Zij wendt zich voor hulp ook tot het crisismanagementteam dat vorig jaar in het leven is geroepen ten behoeve van districten die getroffen werden door wateroverlast.

In het crisismanagementteam zijn naast het NCCR ook andere instanties zoals het Korps Brandweer Suriname (KBS), Korps Politie Suriname (KPS) en ministeries vertegenwoordigd. “Al met al komt er wel hulp voor de getroffenen van wateroverlast”, zegt DC Hirasingh verder.

De best voor de hand liggende oplossing is volgens de burgermoeder een goedwerkend pompgemaal in Wanica Noord-West en regulier onderhoud van de lozingen en kanalen. Het pompgemaal moet ervoor zorgen dat het overtollige water geloosd wordt in het Saramaccakanaal. Momenteel worden de mogelijkheden bekeken om dit pompgemaal te realiseren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWateroverlast uitdaging voor Commissariaat Wanica Noord-West