donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
3
(2)

Wateroverlast in Paramaribo en Wanica door extreme regenval

lees ook ...

Ziekenhuizen Paramaribo fuseren voor kwaliteitszorg

De  ziekenhuizen in Paramaribo moeten fuseren om optimaal te kunnen functioneren en beter zorg te garanderen. Dit heeft president Santhoki meerdere keren naar voren gebracht. Kort voor de wekelijkse v...

Veel gebieden in Paramaribo en Wanica kampen nog steeds met ernstige wateroverlast. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) verklaarde dat de hevige regenval op dinsdag veel zwaarder was dan normaal. Tijdens een regeringspersconferentie op woensdagavond lichtte Nurmohamed toe dat veel trenzen niet konden worden opgeschoond omdat het ministerie van Financiën de benodigde middelen niet beschikbaar heeft gesteld. Daarnaast werken verschillende pompgemalen niet naar behoren, wat de wateroverlast verergert.

Minister Nurmohamed heeft aangekondigd dat de pompgemalen bij Drambrandersgracht eind december operationeel zullen zijn. Ondanks aanzienlijke investeringen bleef de omgeving van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo recentelijk onder water staan. De minister verduidelijkte dat het project nog niet voltooid is, maar tegen december zal het pompgemaal in gebruik worden genomen, wat ervoor zal zorgen dat het water sneller wordt afgevoerd. Hij wees erop dat de recente overstromingen het gevolg zijn van extreme regenval, een situatie waar weinig tegen kan worden gedaan.

Er is besloten om de grote ontwateringsprojecten, zoals het Saramaccakanaal, dat een aanzienlijk gebied (Paramaribo en Wanica) ontwaterd, als eerste aan te pakken. Pas daarna zal aandacht worden besteed aan andere gebieden die regelmatig onder water staan. Het zal echter jaren duren voordat alle problemen volledig zijn opgelost. Veel verkavelingsprojecten zijn in laaggelegen gebieden gebouwd, wat de afvoer van water bemoeilijkt. Daarom worden nu strengere eisen gesteld aan nieuwe verkavelingsprojecten.

Daarnaast benadrukte Nurmohamed het belang van onderhoud aan bermen, putten en rioleringen door de bewoners zelf. Momenteel gebeurt dit nog onvoldoende, wat bijdraagt aan de wateroverlast.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWateroverlast in Paramaribo en Wanica door extreme regenval