donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Wateroverlast binnenland bemoeilijkt dienstverlening Medische Zending

lees ook ...

Frangie onthult: overvloed aan valuta en handelsdynamiek in ...

Volgens Eblein Frangie, de directeur van Finabank, is er momenteel een overschot aan valuta op de markt. Hij legt uit dat de banken hun koersen baseren op de tarieven die worden vastgesteld door de Ce...

Door de hoge waterstanden, veroorzaakt door de zware regenval, ondervinden de verschillende posten van de Medische Zending (MZ) in het binnenland wateroverlast, zowel bij de poli’s alsook de dienstwoningen. Ook de vliegvelden en scholen worden getroffen. Het gaat voornamelijk de poliklinieken die langs de rivieren gevestigd zijn. Ondanks de situatie doen de poli teams al het mogelijke om de zorg in het binnenland te continueren.

Tot heden ondervinden alle regio’s van MZ, met uitzondering van regio Brokopondo, last van het water dat blijft stijgen door de aanhoudende regens. Hierdoor zijn de poliklinieken en dienstwoningen van het MZ-personeel moeilijk toegankelijk geworden of ook onder water komen te staan. Het water is reeds op de poliklinieken te Poesugroenoe en Gonini binnengedrongen.

Het poli team van Gonini is woensdag met behulp van de militairen, gestationeerd te Stoelmanseiland, vervoerd naar een hogere gelegen locatie in het dorp. Op de overige posten (Drietabbetje, Djoemoe en Pokigron) ligt tot op dit moment het poli- en woningencomplex (tot stoephoogte) onder water.

Samen met NCCR en SRK wordt de situatie dagelijks in kaart gebracht om een duidelijk overzicht te hebben van de omvang van de wateroverlast. De Medische Zending is extra bezorgd vanwege het feit dat de exploitatiekosten voor het jaar 2022 uitblijven. Hierdoor kan de organisatie de nodige verlichtende maatregelen, zoals evacuatie naar hoger gelegen locaties, vanwege gebrek aan financiën niet uitvoeren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWateroverlast binnenland bemoeilijkt dienstverlening Medische Zending