woensdag 10 augustus 2022
32.6 C
Paramaribo
27.7 C
Amsterdam
1
(1)

Consultaties voor Ontwerp Historische Waterkant

lees ook ...

Suriname en Frans Guyana houden River Council

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft op donderdag 28 juli 2022 een 'River Council' gehouden. De Ambassadeur Miriam Mac Intosh zat ...

Het contract voor het ontwerpen van een nieuw en modern gezicht van de historische Waterkant is in Februari dit jaar getekend en de publieke consultaties zullen deze maand van start gaan. Er zijn reeds gesprekken gevoerd met verschillende Ministeries en overheidsinstanties. Voor de uitvoering van dit contract is het consortium ILACO/RoyalHaskoningDHV (RHDHV)/IBT Engineering Consultants aangetrokken. Het nieuw ontwerp omvat de herinrichting en verfraaiing van de Waterkant om zo een bijdrage te leveren aan de aantrekkelijkheid, de bevordering van toerisme alsook verbeterde mobiliteit binnen het projectgebied.

Dit initiatief is onderdeel van een IDB-lening en valt onder de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). Deze lening wordt gesloten onder supervisie van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en de vertegenwoordiger is het Directoraat Cultuur. De Waterkant is één van de belangrijkste publieke plaatsen in het historisch centrum Paramaribo dat ook door de UNESCO gerekend wordt tot het Werelderfgoed. Om te komen tot een definitief ontwerp van de Waterkant is breed maatschappelijk draagvlak gewenst. Daarom zal in de periode april – mei 2021 een eerste overlegronde met belanghebbenden en geïnteresseerde partijen plaatsvinden, middels een stakeholder workshops.

De workshops zijn bedoeld om het publiek nader te informeren over bestaande voorstellen; De voorstellen te valideren op basis van de huidige omstandigheden en additioneel bijdragen in te winnen om te komen tot het definitief ontwerp. De resultaten van de workshops zullen worden gebruikt om het ontwerp te valideren en zo nodig te herzien en te finaliseren. Het gebied omvat het gedeelte tussen het Fort Zeelandia en het Waaggebouw met daarbinnen geselecteerde wegen en openbare ruimten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameConsultaties voor Ontwerp Historische Waterkant