Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De Waterkant word gerenoveerd

Geplaatst

op

Gisteren heeft de beheersraad Waterkant in samenwerking met de Bestuursdienst Paramaribo Noordoost het startsein gegeven voor het opknappen van De Waterkant.

Er zullen renovatiewerkzaamheden en wat aanpassingen verricht worden om het weer fraai bij te laten staan, aldus Joyce Blokland, voorzitter van de beheersraad Waterkant. Ook zal er een speelveld voor kinderen worden opgezet en op de muren van de dijk zullen de studenten van het Nola Hattermann Instituut muurtekeningen aanbrengen.

Niet alleen de omgeving heeft een opknapbeurt nodig, ook de ondernemers stands hebben een zijn toe aan wat vernieuwing. De daken van de stand zijn nodig aan vervanging toe. En het parkeerprobleem zal worden opgelost door afbakeningspalen met kettingen te plaatsen zodat er niet kan worden geparkeerd waar het verboden is. Ook is er gekeken naar de veiligheid van De waterkant. Er zal meer verlichting worden geplaatst en er zal continue een beveiliger aanwezig zijn om ongewenste personen op afstand te houden.

Nieuw standhouders

De mogelijkheid bestaat dat er nieuwe ondernemers aan De Waterkant zullen komen. Een aantal van de huidige ondernemers hebben een behoorlijke achterstand in hun betaling die ze niet meer kunnen inlopen. Sommige hebben zelfs al jaren niet meer betaald. Dit zal worden meer worden getolereerd, de huidige schuld zal moeten worden ingelost. Wie niet betaald zal daar niet meer verkopen, aldus Blokland.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Drie Surinaamse mensensmokkelaars aangehouden

Geplaatst

op

By

De politie in Suriname heeft in de late avond van zondag 9 december tijdens een auto controle een 19, 23 en 25 jarige man aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Tijdens de controle bleek achterin een personenbus achtien
illegale Haïtianen vanuit Coronie naar Paramaribo te vervoeren. 
De groep van illegale Haïtianen bestaat uit vier mannen, zes vrouwen en acht minderjarige kinderen van wie 3 jongens en vijf meisjes zijn. De illegalen en de aangehouden verdachten werden overgedragen aan de afdeling Trafficking In Person (TIP).

Lees verder

Suriname

Amsterdamse ondernemer voor rechter in Suriname om Decembermoorden

Geplaatst

op

By


De Amsterdamse ondernemer John Hardjoprajitno moet zich komende maandag alsnog melden bij de rechtbank in Suriname op verdenking van betrokkenheid bij de Decembermoorden van 1982.

In het 8 decemberstrafproces staan maandag twee verdachten terecht in Suriname. Deze twee, Harvey Naarendorp en John Hardjoprojitno, waren ten tijde van de decembermoorden in 1982 minister. Daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse, nu president van Suriname. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De advocaat van Naarendorp, Irwin Kanhai, stelt dat de kantonrechter niet bevoegd is deze zaak te behandelen omdat er volgens hem sprake is van een ambtsdelict. En voor dat soort delicten is het Hof van Justitie de juiste rechter. Ook meent Kanhai dat de vervolging veel te laat is, die had al in 2000 moeten plaatsvinden.

Eind november heeft de krijgsraad de laatste zaken in dit strafproces behandeld. Het wachten is nu op het vonnis dat de president van de krijgsraad tegen de verdachten zal wijzen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Tegen acht verdachten heeft de aanklager twintig jaar geëist, bij de overige negen was het vrijspraak.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |