Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

De Waterkant word gerenoveerd

Geplaatst

op

Gisteren heeft de beheersraad Waterkant in samenwerking met de Bestuursdienst Paramaribo Noordoost het startsein gegeven voor het opknappen van De Waterkant.

Er zullen renovatiewerkzaamheden en wat aanpassingen verricht worden om het weer fraai bij te laten staan, aldus Joyce Blokland, voorzitter van de beheersraad Waterkant. Ook zal er een speelveld voor kinderen worden opgezet en op de muren van de dijk zullen de studenten van het Nola Hattermann Instituut muurtekeningen aanbrengen.

Niet alleen de omgeving heeft een opknapbeurt nodig, ook de ondernemers stands hebben een zijn toe aan wat vernieuwing. De daken van de stand zijn nodig aan vervanging toe. En het parkeerprobleem zal worden opgelost door afbakeningspalen met kettingen te plaatsen zodat er niet kan worden geparkeerd waar het verboden is. Ook is er gekeken naar de veiligheid van De waterkant. Er zal meer verlichting worden geplaatst en er zal continue een beveiliger aanwezig zijn om ongewenste personen op afstand te houden.

Nieuw standhouders

De mogelijkheid bestaat dat er nieuwe ondernemers aan De Waterkant zullen komen. Een aantal van de huidige ondernemers hebben een behoorlijke achterstand in hun betaling die ze niet meer kunnen inlopen. Sommige hebben zelfs al jaren niet meer betaald. Dit zal worden meer worden getolereerd, de huidige schuld zal moeten worden ingelost. Wie niet betaald zal daar niet meer verkopen, aldus Blokland.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Nieuws Report: Avondvierdaagse telt ruim 5200 deelnemers

Geplaatst

op

By

De Bedrijven Vereniging Sport en Spel, BVSS, heeft vandaag een aanvang gemaakt met hun vijf en vijftigste avondvierdaagse. Dit jaar telt de
avondvierdaagse ruim 5200 deelnemers. Ondanks het onweer verschenen veel van de lopers en natuurlijk ook de passieve lopers op de been om van het grootste sport evenement van Suriname te genieten.

Lees verder

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Meest gelezen