zondag 14 april 2024
25 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
4
(4)

Waterkant krijgt pakslaag van lezers om Fakenieuws

lees ook ...

Surinamers bijna 5x armer sinds 2020 (deel 2)

De Surinamer is tot nu toe bijna vijf keer armer geworden, alles is 5x duurder geworden en gezinshoofden worden wanhopig. Vanuit de inflatiecijfers uitgerekend kom je op het percentage met hoeveel de ...

De nieuws site Waterkant heeft ‘pakslaag’ gekregen van de lezers op FB voor het uitgebreid wijden van een artikel, aan het beschuldigen van Culturu.com van het verspreiden van fake nieuws. Waterkant moet zich gaan inlezen over wat fake nieuws precies is.

Waterkant heeft met het artikel over Culturu.com, fake nieuws verspreid en Culturu.com te schande willen zetten, zonder dat er daar reden toe was. En als jij zelf graag op wil vallen, waarom plaats je dan de foto van het artikel van Culturu tot twee maal toe groot in jouw artikel? Als gratis  reclame maken voor Culturu.com het doel was, dan heeft Waterkant gescoord ja.

Op de pagina van Waterkant op FB is het bericht over het artikel van Culturu.com over de verkrachtte, verkrachtende gospelartiest geplaatst. De meeste van de 99 reacties waren om over de vloer te rollen van het lachen. Over de advocaat werd onder andere gezegd dat ‘na en moni ay suku’. Iemand zei zelfs dat als het echt gebeurd was van de anale verkrachting van de zanger, dat ze het zeker niet zouden toegeven. Al met al vonden zeker 95 lezers het artikel maar niets. Een man die een meisje van onder de 14 misbruikt of verkracht had, dát had hun aandacht.

Wat betreft de beschuldiging van waterkant dat Culturu.com fake nieuws brengt, moet gezegd worden dat Culturu.com in het artikel geschreven had, dat er op sociale media een bericht is geplaatst waarin staat dat de besproken artiest anaal misbruikt is in het gevang en naar het ziekenhuis is gebracht. Wat daaraan fake is zou ik niet weten. Het is echt warempel de waarheid dat er op sociale media een bericht over stond en nóg staat.

Tot zover een wat late reactie op Fake nieuws van Waterkant over Real nieuws van Culturu.com. Het is misschien makkelijk en leuk om een ander medium te beschuldigen van het brengen van Fake nieuws, maar netjes is het niet en ook niet slim.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaterkant krijgt pakslaag van lezers om Fakenieuws