woensdag 19 juni 2024
27 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Waterkant krijgt facelift: rehabilitatieproject van start

lees ook ...

Een eerbetoon aan de legendarische Trena Yellow Birds

Op donderdag 13 juni ontvingen wij met droefheid het bericht van het overlijden van de geliefde voorzitter en mentor van Sportvereniging Yellow Birds, W. Orlando Renfurm. In Yellow Birds stond hij ...

Als onderdeel van het Paramaribo Urban Rehabilitation Programma (PURP) krijgt de Waterkant een facelift. De lancering hiervan vond plaats op 3 juni 2024 op het oud Vlaggenplein, dat ook deel wordt van de rehabilitatie van de Waterkant. Volgens planning moet het project na 15 maanden opgeleverd worden.

De voorbereidingen van het project zijn reeds twee jaar eerder begonnen. Het tijdelijk verplaatsen van de souvenir- en etenstenten heeft een rol gespeeld waardoor de werkzaamheden later moesten beginnen. Onderdirecteur Cultuur Clifton Braam benadrukt dat het een duurzaam project is waarvan Suriname lang zal profiteren. Het oud Vlaggenplein zal worden omgebouwd tot een amfitheater, speciaal ontworpen voor entertainment.

Verder zal vanaf het parkeerterrein van De Nationale Assemblee tot aan het Waaggebouw gewerkt worden. “De hele plek krijgt een facelift: er komen nieuwe banken, meer verlichting, verharde looppaden, veel meer groen, twee toilettengroepen en ook een multifunctionele ruimte waar kinderen kunnen rolschaatsen of andere spelletjes kunnen spelen en evenementen kunnen houden”, deelt projectmanager Natasja Deul mee.

Er is maandenlang gewerkt en gesproken met de bedrijven in de buurt om voorbereiding te treffen op het mogelijke ongerief dat kan ontstaan als gevolg van de werkzaamheden, zoals de beperkte parkeergelegenheid. “De parkeerruimte voor de Centrale Bank van Suriname wordt beperkt en er is rekening gehouden met waardetransport. Van de andere bedrijven wordt verzocht elders te parkeren,” aldus Deul.

Daarnaast wordt er samen met de districtscommissaris gewerkt aan een actieplan voor de daklozen waarbij fondsen worden gezocht voor het accommoderen van deze groep. Het project wordt gefinancierd middels een lening van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en uitgevoerd door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, met name het Project Implementation Unit (PIU) van het directoraat Cultuur. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Baitali NV en de supervisie wordt gedaan door ILACO NV.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaterkant krijgt facelift: rehabilitatieproject van start