zondag 14 augustus 2022
31.6 C
Paramaribo
30.8 C
Amsterdam
0
(0)

Waste Separation Pilot in Greater Paramaribo gestart

lees ook ...

Meer ruimte gecreëerd voor opvang zieke kinderen op Spoedeis...

Er worden op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) aparte plekken gecreëerd voor kinderen. “De toeloop is zo groot dat de huidige kinderkamer niet voldoende ruimte ...

Woensdag werd het pilotproject ‘Waste Separation Pilot in Greater Paramaribo’ gestart in het ressort Blauwgrond, dat wordt  gefinancierd door United Nations Industrial Development Organization (Unido) en de Fernandes Bottling Company. Het bedrijf Ilaco, de burgers en overheid werken samen om het afvalprobleem in het land aan te pakken. De ministeries  Ruimtelijke Ordening en Milieu en Openbare Werken,  zijn betrokken. Een campagne ‘Koni Doti’, het scheiden van plastic (huis)afval wordt hierbij uitgevoerd.

“We starten in Blauwgrond, maar uiteindelijk zal er beleid en wetgeving moeten worden gemaakt.”  De bewindsman, Silvano Tjong-Ahin legde ook uit dat niet alleen het kwik een vervuilende factor is, maar dat ook de rest van het huis-, zwerf- en grofvuil niet mag worden onderschat. “Het is een groot probleem”, zei hij woensdag bij de start van het pilotproject ‘Waste Separation Pilot in Greater Paramaribo’.

Men wil hiermee het milieu ontlasten. Ornamibo zal door dit project minder vuil te verwerken hebben. Dit zal het land te goede komen. Ilaco-projectleider, Kitty Soerjanom zegt dat de mensen geïnformeerd zijn en positief reageren. “We hopen op een volledige medewerking van het ressort en streven naar 100 procent.”

Tjong-Ahin wees erop dat het de bedoeling is om alle ressorten ook mee te nemen in dit project. “Er zal continuïteit in moeten komen.” Het ministerie geeft de sector die zich met dit project bezighoudt hoge prioriteit, volgens de bewindsman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaste Separation Pilot in Greater Paramaribo gestart