zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Washabo voetbalveld krijgt verlichting vóór de Corantijn Copa

lees ook ...

Verkoold lichaam gevonden na brand in loods

De politie van het bureau Geyersvlijt heeft in de avond van donderdag 28 september 2023, na een brandmelding aan de Powisistraat het verkoolde lichaam van vermoedelijk de 50-jarige L.S van Chinese kom...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in Kabalebo op zaterdag 02 september jongstleden voor de aanvang van de ‘Corantijn Copa’, een plakkaat onthult en de verlichting rondom het voetbalveld van Washabo in West Suriname in werking gesteld.

President Santokhi werd warm onthaald in Washabo. Na de felicitaties overgebracht te hebben aan de bewoners van het gebied, ging het staatshoofd over tot het onthullen van het plakkaat en het in werking stellen van de verlichting van het veld, hetgeen gepaard ging met luid gejuich van de aanwezigen.

De lichtinstallatie is geschonken door president Santokhi en de uitvoering van het project lag in handen van districtscommissaris Josta Lewis. Voor de ondernemer en elektricien, Romalho Charleno, was dit zijn eerste grote project. Als jonge ondernemer woonachtig in het ressort riep hij de jongeren van het ressort op om door te studeren en terug te keren naar hun eigen gebied, hun kennis over te dragen om zo te helpen het ressort tot ontwikkeling te brengen.

De ‘Corantijn Copa’ is een toernooi dat tot doel heeft het ressort Kabalebo door middel van culturele- en sportactiviteiten, op een positieve wijze uit te dragen en het bevorderen van de eenheid tussen de verschillende culturen. Er nemen verenigingen van dorpen van het resort, naburige gemeenschappen en Guyanese verenigingen deel aan dit toernooi. Het betreft de 16e editie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWashabo voetbalveld krijgt verlichting vóór de Corantijn Copa