dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Warm onthaal waarnemend korpschef Kensen in geboortedorp Abenaston

lees ook ...

Doofstomme werknemer van J. Vasilda, ook overleden

De doofstomme werknemer Sandro K. die aangevallen werdt aan de javaweg te lelydorp is op vrijdag 13 januari te komen overlijden aan zijn verwondingen. Sandro was de werknemer van de Hr J.Vasilda die i...

 In het weekend heeft de waarnemend korpchef Ruben Kensen zijn geboortedorp Abenaston aan de Boven-Suriname bezocht. Het onthaal was groots. Onder kanonschoten en prachtige stichtelijke liederen werd hij binnengebracht. Fleurige geborduurde pangi’s plaveiden het looppad. Hij werd namens de gemeenschap verwelkomd en toegesproken door kapitein Johan Zandveld. Vertegenwoordigers van de de dombidorpen waren aanwezig.

Kapiteins van de dombidorpen, Botopasi, Futunakaba en Pikin Slee hebben hun opwachting gemaakt. Vervolgens deed de stoet het huis van zijn moeder aan, om later bij zijn eigen woning aan te komen. Er heerste een grote drukte in het dorp. De gemeenschap wilde ter ere van het bezoek van de korpschef graag dansen, maar de organisatie verbood dat. “Dansen is voor de zaterdag, maar er is eerst een kerkdienst”, aldus kapitein Johan Zandveld van de organisatie.

Kensen betrad zaterdagochtend onder begeleiding van politie, hoofdkapiteins, kerkdienaren en dorpsoudsten de EBGS kerk in het dorp. Het koor Sisa heeft de sfeer tijdens de dienst verhoogd. “Het is nodig om de Here te bedanken en te prijzen, omdat één onzer een verantwoordelijke functie heeft gekregen”. Zo luidde predikant Humbert Paulus de kerkdienst in, tijdens deze ‘Taki tangi en gi grani konmakandra’.

Het is onbekend waarom de graman van de Saamakastam Albert Aboikonie niet aanwezig was, in het dorp tijdens het bezoek van de waarnemend Korpschef.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWarm onthaal waarnemend korpschef Kensen in geboortedorp Abenaston