woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
4.4
(5)

Warm afscheid van Roy Ristie in Su

lees ook ...

Ramdin: “The government can’t keep subsidizing&#...

The government cannot continue to subsidize, according to Minister Albert Ramdin of Foreign Affairs, International Business, and International Cooperation (Bibis). Despite the government's involvement...

Op waardige wijze wordt vanmiddag in Suriname het afscheid van media icoon Roy Ristie+ ingeleid. Roy Ristie, die d.d. 3 december op 68 jarige leeftijd in Nederland overleed aan Covid, was in Suriname lid van de sociaal culturele vereniging Naks, afdeling Jongeren en een populaire radio omroeper. Op de hoek van de Tourtonnelaan en de Henk Arronstraat zullen op de zitbank daar bloemen worden gestrooid.

Met in achtneming van de MoHaNa regels en in fleurige kleding, mogen mensen daar vanaf  16.30, bloemen strooien ter begroeting van het ontzielde lichaam van Ristie. Hoewel wij zijn sterven betreuren, “gaan wij zijn leven vieren” vertelt Quintis Ristie, de oudste zoon van Roy Ristie.

Als er geen vertragingen zijn, komt het vliegtuig met het stoffelijk overschot aan om 1500 uur Surinaamse tijd op de J.A.Pengel luchthaven te Zanderij. Daarna wordt gereden langs de hoek met de bloemenhulde, en wordt het vervoerd naar het mortuarium van het ’s Lands Hospitaal, waar het ongeveer 17.30 zal aankomen.

Aldaar wordt de overledene warm ontvangen door Naksleden en andere culturele werkers gecoordineerd door Clifton Braam, onderdirecteur van het directoraat Cultuur. Op culturele wijze, met veel gezang zullen de werkers Roys lichaam naar het mortuarium begeleiden, waar de familie in Suriname binnen afscheid zal nemen.

Radio-omroeper

Roy Ristie was populair als radio omroeper vanaf zijn tienertijd. ’s Avonds was hij vanaf zijn 18de disc jockey in de populaire disco dancing K.O. (Knock Out, want de eigenaar was een oud bokser)

Roy Ristie, die om de hoek van Apintie woonde, werd omroeper op eigen initiatief. Hij wandelde een dag de studio in op zoek naar een baan in de omroep. Ristie werd goed genoeg bevonden om met Roy Heave elke dinsdag avond het programma “Met de gids in de hand” te verzorgen.

Daarna mocht Ristie het programma “Voor de jeugd, door de jeugd” verzorgen en werd ook algemeen omroeper bij Apintie. Roy Ristie heeft in het studentenbestuur gezeten van het eerste Lyceum in Suriname, toen het Surinaams Lyceum genaamd, aan de Passiebloemstraat, te Zorg en Hoop. Roy Ristie vertrok op jonge leeftijd naar Nederland.

Uitvaart

Op zaterdagmiddag 18 december vindt de uitvaart van Roy Ristie plaats. Er komt een uitgebreide kerk en afscheidsdienst in Mata Gaurie met als ceremoniemeesters Henk van Vliet en Gerda Tjien Fooh. Er zullen diverse speeches en optredens zijn. Daarna wordt Roy Ristie gebracht naar zijn laatste rustplaats te Marius Rust aan de Sophie Redmondstraat, waar hij ter aarde zal worden besteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWarm afscheid van Roy Ristie in Su