zaterdag 13 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
5
(2)

Wapenkamer ex-president niet bekend bij Defensieminister Mathoera

lees ook ...

123 geslaagden van COVAB krijgen hun diploma

123 Geslaagden van diverse opleidingen van de verpleegopleiding: Elsje Finck-Sanichar College (COVAB), mochten op vrijdag 05 augustus jongstleden het diploma in ontvangst nemen van de basisopleiding t...

“Voor mij was de aangifte van de verdwenen wapens een verrassing. Ik wist niet dat er wapens waren opgeslagen in een speciaal wapendepot thuis bij de ex-president.” Mathoera heeft deze informatie niet van de ex-minister van Defensie noch de bevelhebber.  De informatie van ex-president Bouterse was voor haar compleet nieuw. Zij roept hem dan ook op om het Openbaar Ministerie hiervan op de hoogte te stellen.

“Na mijn aantreden heb ik gevraagd naar een overzicht van wapens en dat heb ik binnen twee weken gehad. Op de lijst die ik begin augustus in handen kreeg stonden er wapens genoteerd die wij in onze magazijnen hadden en wapens die uitgeleend waren aan diensten als onder andere DNV en de politie.” De minister zegt ook, dat Defensie nog bezig is om concreet na te gaan waar er wapens zijn die in het magazijn horen.

“Als de ex-president informatie heeft waar de wapens zijn moet hij als leider de verantwoordelijkheid nemen om dit te deponeren bij het OM zodat zij de informatie hebben om actie te ondernemen. Wapens buiten is een gevaar voor de veiligheid. Elk wapen in handen van iemand die niet bevoegd is, is een gevaar voor de samenleving.”

Het gaat hier om wapens van Defensie waarvan het ministerie  niet weet waar ze zijn. “Het belang van Suriname zit erin om zo snel mogelijk de wapens binnen te krijgen. Ik denk dat de ex-president een grote bijdrage hieraan kan leveren. Niet door niets te zeggen en verwijten te maken, maar door verantwoordelijkheid te nemen zodat de wapens weer in de boezem van Defensie komen,” volgens de bewindsvrouw.

Mathoera hield tezamen met Defensiedirecteur Sherif Abdoelrahman, waarnemend bevelhebber Henri van Axeldongen en plaatsvervangend bevelhebber Werner Kioe a Sen  een persconferentie.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWapenkamer ex-president niet bekend bij Defensieminister Mathoera