vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Wapendiefstal bij ex-president Bouterse wordt grondig onderzocht

lees ook ...

Compositie Rudi en Eunice Fernand winnaar Suripop

De 21e editie van Suripop is gewonnen door Rudi en Eunice Fernand. Hun compositie, Dya Mi De, is vertolkt door Naomi Sastra. Daarnaast heeft zij ook de prijs voor Beste Performer gewonnen. De tweede b...

Er zal door het Openbaar Ministerie (OM) een grondig onderzoek worden ingesteld naar de wapendiefstal bij ex-president Bouterse. Het parlement is door president Chandrikapersad Santokhi geïnformeerd dat eerder deze week aangifte bij de Militaire Politie is gedaan over de wapendiefstal.

Volgens het staatshoofd is door het incident bij de ex-regeringsleider een ernstige inbreuk gemaakt op de veiligheid van het land. Het is daarom belangrijk dat er in deze zaak snel opheldering moet worden gebracht. Om welk type vuurwapens het gaat is nog niet bekend.

De president hield het parlement voor dat de regeringsleiding, de minister van Defensie en de waarnemend procureur-generaal in kennis zijn gesteld van het voorval. Het onderzoek naar deze zaak staat onder supervisie van de auditeur-militair.

Naar aanleiding van de diefstal bij de ex-president zal het controlesysteem van vuurwapens die eigendom zijn van de staat worden verscherpt. Er zijn al instructies hiertoe gegeven door minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWapendiefstal bij ex-president Bouterse wordt grondig onderzocht