maandag 27 maart 2023
30 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
4
(4)

Wapendiefstal bij Bouterse vermoedelijk door kleinzoon

lees ook ...

Oude rijbewijzen worden weer verstrekt vanwege tekort aan ma...

Minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi, heeft aangegeven dat er wordt gewerkt aan het probleem met betrekking tot de rijbewijzen in Suriname. Er wordt momenteel gekeken naar verschillende op...

In het politieverhoor van het ex-staatshoofd kwam tot uiting dat ex-president Desi Bouterse vermoedens heeft dat zijn kleinzoon Walter Bouterse de wapendiefstal heeft gepleegd.

Toen Bouterse het bericht kreeg dat Walter zelfmoord had gepleegd, is hij in zijn wapenkamer gegaan. Hij ontdekte dat wapens en munitie ontbraken. Daarom liet hij aangifte doen bij de Militaire Politie. Hij kwam te weten dat wapens en delen van wapens en munitie in het pand van Walter waren gevonden. Dat was reden genoeg voor hem om te vermoeden dat die uit zijn wapenkamer zijn genomen.

Er waren drie sleutels van de wapenkamer. Een van de sleutels bleef altijd in de tas van Bouterse, de tweede in zijn locker en de derde in een kast van zijn echtgenote, Ingrid Bouterse. De derde sleutel bleek gestolen te zijn. Bouterse vermoedt dat zijn kleinzoon de sleutel moet hebben weggehaald, omdat hij vrijelijk toegang had tot alle ruimtes in het huis.
Bouterse verklaart dat hij voor de laatste keer in zijn wapenkamer is gegaan in de tweede week van juni. In die periode zag de wapenkamer er normaal uit voor hem. Hij vermoedt dat de diefstal heeft plaatsgevonden tussen de periode waarin hij voor de laatste keer in de wapenkamer is geweest en de dag dat Walter zelfmoord heeft gepleegd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWapendiefstal bij Bouterse vermoedelijk door kleinzoon