woensdag 26 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
22 C
Amsterdam
4.3
(6)

Wankele coalitie, gevaarlijke grondconversie in Su

lees ook ...

Wereldbankproject verlicht overstromingsgevoelige gebieden

Tijdens de regenperiode kampen veel gebieden in Suriname, vooral in Paramaribo, vaak met overstromingen. Deze regering heeft beloofd dit probleem aan te pakken en werkt daarom intensief aan de ontwate...


Patricia Etnel, NPS assemblee-lid trekt zich terug uit de coalitie maar blijft NPS parlementarier. De oude partij waarvan zij lid is behoort nog wel tot de coalitie. Aanleiding voor Etnels uittreding was niet de voortdurende verbale agressie tegen haar, zij weet dat dit te verwachten is als politica. Het was de vrijheidsberoving van haar zoon, volgens haar komende van VHP zijde, die zij niet pikte. Door een opgezette zaak van een valse getuige en corrupte politie die haar 24 jarige zoon aanhield wegens heling, hij zou een gestolen koe hebben doorverkocht.

Ruzie
Wie ruzie wil krijgen met Patricia Etnel kan het krijgen, zij voert een kruistocht tegen allerlei kwaad. Dit is het laatste incident tussen de partijen die de Surinaamse regeringscoalitie vormen. Het is een slechte regeringscombinatie die gevormd is door mensen die alleen bij elkaar zijn gekomen vanwege het geld, de macht en de voordelen voor zichzelf. De meesten zakkenvullers, die corruptie plegen door het regelen van banen, zakelijke voordelen en geld voor familie en vrienden. Anderen strooien letterlijk en delen onwettig verkregen geld uit, ook omdat zij geen belasting betalen als ondernemers. Dit gebeurt op een doelloze en vernederende manier.

Grondconversie; gevaarlijk!
Grondconversie, staatsgrond omzetten in het bezit van personen, met name door corruptie gegroeide grootgrondbezitters, mag ook wel de beoogde coup van assembleelid Yogi genoemd worden. Yogi is van de hindostaanse VHP elite, ook grootgrondbezitter en pleegt nu een kapitaal delict, door de grond onder de voeten van het grootste deel van de bevolking weg te slaan. Ook de inheemse en tribale boslandbewoners, wiens grondenrechten nog in de maak zijn, zullen ernstig de dupe worden. Daarom heeft de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (51 dorpen) reeds ernstig protest aangetekend. Deze wet zal alle grond van de hele in handen brengen van mannen die ieder ander landloos maken en gijzelen met veels te hoge grondprijzen. Yogies afleidingsmanoeuvre is zijn beschuldiging dat NDP assembleelid Ann Saldi (oppositie) onwettig vertegenwoordiger is van Commewijne, omdat ze daar niet zou wonen.
En al deze politici toch, als je ze zou vragen wat is je visie en waarom ben je in de politiek gegaan, zullen ze je alleen maar nonsens vertellen. Ze kunnen je niet tonen wat ze hebben gedaan voor ons als kiezers. We moeten alle politici van nu wegstemmen want ze kunnen niet bedenken en ons niet inspireren hoe een bloeiende gemeenschap voor onze – toekomstige- kleinkinderen achter te laten. En dat is wat ze zouden moeten doen, niet kakelen en kukelen als kippen en hanen die elkaar bevechten om “wormen”(= geld, macht,grond).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnWankele coalitie, gevaarlijke grondconversie in Su