maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Wani & Sabi on the Road Big Event

lees ook ...

Studiegroep draagt voorstellen aan voor kiesregeling

De studiegroep 'Aanpassing Kiesregeling', heeft vandaag voorstellen voor een gedragen kiesregeling aan president Santokhi gepresenteerd. Er wordt aanbevolen om te werken aan een gemengd kiessysteem. D...

In de Wani & Sabi On the Road Big Event mochten ongeveer 250 kinderen  zich uitleven in twaalf ‘activiteitenstations’. Dit vond woensdag jongstlede plaats in de Paramaribo Zoo. In de ‘stations’ konden de kinderen van kinderdagverblijven deelnemen aan educatieve spelletjes. Ouders en begeleiders waren deel van het geheel. Dit ‘Wani & Sabi On the Road’programma startte in oktober op de kinderdagverblijven in de districten.

Er werd ‘getoverd’ met verf. Blokken, cijfers, maken van muziekinstrumenten, filmjpjes, dansen en muziek maken, kwamen allemaal aan bod in de stations. Het doel was stimuleren van vaardigheden van de kleuters.

 Saga Interproject organiseerde in juni dit jaar de training ‘Play, Discover & Learn’ voor de begeleidsters. Dit project, gefinancierd door Unicef, bestond uit twee delen: een stimulatieprogramma voor peuters en een Parenting Program voor ouders.

Een speciaal curriculum werd ontwikkeld met verschillende thema’s. In de training wordt de driehoeksverhouding kind-ouder-leidster benadrukt. Vroege stimulatie, leren en opvoeding via het kinderdagverblijf en thuis zijn hierin op elkaar afgestemd.

De afronding vond gisteren plaats met het uitreiken van certificaten aan de deelnemers. “Het is niet alleen de deelname die telt, maar bovenal dat ze het geleerde ook daadwerkelijk hebben ingevoerd in de leermethode van hun kinderdagverblijf”, zei Yvonne Karels-Helslijne. Zij is programmamanager van Saga Interproject Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWani & Sabi on the Road Big Event