zaterdag 25 mei 2024
24.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
0
(0)

Wani & Sabi on the Road Big Event

lees ook ...

Goedkeuring voor grondconversieaanvragen van 175 burgers

Tijdens de regeringsraadsvergadering van woensdag 22 mei 2024 zijn onder leiding van de regering verschillende belangrijke onderwerpen besproken, waaronder het versterken en verbeteren van de veilighe...

In de Wani & Sabi On the Road Big Event mochten ongeveer 250 kinderen  zich uitleven in twaalf ‘activiteitenstations’. Dit vond woensdag jongstlede plaats in de Paramaribo Zoo. In de ‘stations’ konden de kinderen van kinderdagverblijven deelnemen aan educatieve spelletjes. Ouders en begeleiders waren deel van het geheel. Dit ‘Wani & Sabi On the Road’programma startte in oktober op de kinderdagverblijven in de districten.

Er werd ‘getoverd’ met verf. Blokken, cijfers, maken van muziekinstrumenten, filmjpjes, dansen en muziek maken, kwamen allemaal aan bod in de stations. Het doel was stimuleren van vaardigheden van de kleuters.

 Saga Interproject organiseerde in juni dit jaar de training ‘Play, Discover & Learn’ voor de begeleidsters. Dit project, gefinancierd door Unicef, bestond uit twee delen: een stimulatieprogramma voor peuters en een Parenting Program voor ouders.

Een speciaal curriculum werd ontwikkeld met verschillende thema’s. In de training wordt de driehoeksverhouding kind-ouder-leidster benadrukt. Vroege stimulatie, leren en opvoeding via het kinderdagverblijf en thuis zijn hierin op elkaar afgestemd.

De afronding vond gisteren plaats met het uitreiken van certificaten aan de deelnemers. “Het is niet alleen de deelname die telt, maar bovenal dat ze het geleerde ook daadwerkelijk hebben ingevoerd in de leermethode van hun kinderdagverblijf”, zei Yvonne Karels-Helslijne. Zij is programmamanager van Saga Interproject Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWani & Sabi on the Road Big Event