woensdag 17 april 2024
26 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
4.3
(3)

Wanbetaling leidt tot arrestatie van Surinaamse ondernemer Furgill P

lees ook ...

Cashpoint geldautomaten frustreren burgers

Men ervaart steeds meer frustraties bij het gebruik van de pinautomaten van Cashpoint en klachten hebben de redactie van GFC bereikt. Pasjes worden ingeslikt of er worden verzoeken gedaan om een ander...

De Surinaamse politie heeft ondernemer Furgill P. gearresteerd en in hechtenis genomen wegens wanbetaling, nadat drie personen recentelijk aangifte tegen de 38-jarige man hadden gedaan.

In het eerste geval wordt de bekende ondernemer ervan beschuldigd 12 dozen spijsolie ter waarde van 56.250 Surinaamse dollars (SRD) te hebben gekocht bij een bedrijf, maar nog steeds niet te hebben betaald.

Een andere aanklacht betreft een gemberverkoper die beweert dat de ondernemer 289 kilogram gember bij hem had besteld voor een bedrag van 95.370 SRD, maar eveneens in gebreke bleef bij de betaling.

Het derde incident heeft betrekking op een huurwoning. P. betaalde zes maanden huur, maar vervolgde daarna niet met de betalingen. Uiteindelijk werd hij door tussenkomst van een deurwaarder uit de woning gezet.

Na zijn vertrek ontdekte de verhuurder dat een gascilinder en een afstandsbediening van een airconditioner uit de woning waren gestolen. Bovendien waren er verschillende vernielingen aangericht.

Na de aangifte wist de politie van Latour Furgill op te sporen. Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie werd hij in hechtenis genomen.

Opmerkelijk is dat er op Facebook herhaaldelijk berichten zijn geplaatst waarin personen opriepen tot afrekening met Furgill P. vanwege onopgeloste zakelijke geschillen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWanbetaling leidt tot arrestatie van Surinaamse ondernemer Furgill P