vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
5
(1)

Wan Okasi niet eens met compensatiemaatregel overheid

lees ook ...

Protesterende Inheemsen bieden petitie Voorzitter DNA petiti...

Een groep protestvoerende Inheemse vrouwen, die ondersteund werden door enkele burgers hebben op dinsdag 29 november jongstleden een petitie overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (D...

De stichting voor personen met een beperking, Wan Okasi, kan zich niet terugvinden in de compensatiemaatregel van de overheid. Net als de zwakke huishoudens ontvangen mensen met een beperking nu SRD 500 aan financiële bijstand. De bijstand van zwakke huishoudens wordt verhoogd naar SRD 1000 en van personen met een beperking naar SRD 750.

“Daar zit onze pijn, want daarmee schoffeert de overheid ons als groep van haar afhankelijke personen”, schrijft Wan Okasi, onder leiding van Aniel Koejbihari, vandaag in een brandbrief aan de president, de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, De Nationale Assemblee en andere autoriteiten.

Zij zegt momenteel te schipperen in haar gevoel tussen boosheid en bevreemding. Boos, omdat zij zich vaak genegeerd voelt bij het vormen van beleid. “Bevreemding, omdat ons totaal de logica ontgaat om de twee genoemde doelgroepen die momenteel eenzelfde uitkering krijgen, op een andere manier te behandelen.”

Er is aan de minister van Sozavo voorgesteld om per ommegaande een correctie aan te brengen in het voorstel tot aanpassing van de financiële uitkering aan de doelgroep en deze naar DNA te sturen voor goedkeuring. “Wij gaan ervan uit dat dit verzoek zonder meer zal worden overgenomen en dat wij niet gedwongen worden om ons verder te gaan roeren in onwenselijke negatieve maatschappelijke discussies,” schrijft Wan Okasi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWan Okasi niet eens met compensatiemaatregel overheid