zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Wan Okasi heeft ook 50% verhoging nodig

lees ook ...

OM spreekt krantenbericht tegen

Naar aanleiding van een bericht dat is gepubliceerd in Times of Suriname, waarin wordt beweerd dat het Openbaar Ministerie (OM) vergeten is bewaring te vorderen van een verdachte, die in verband gebra...

De stichting Wan Okasi staat er versteld van, dat de regering reden heeft om zichzelf een loonsverhoging/koopkrachtversterking toe te kennen van 50 procent, terwijl zij het moeten doen met SRD.3.350,- per maand. Gelijkheid en rechtvaardigheid zouden volgens de organisatie kernwaarden moeten zijn van elke regering, die werkelijk geeft om het volk. In gesprekken is de regering op de hoogte gesteld van de leefomstandigheden van de groep.

De stichting eist ook hetzelfde percentage. “We hopen dat het niet nodig zal zijn om verdere stappen te ondernemen om dit af te dwingen. We willen een beroep doen op uw geweten en verantwoordelijkheidsgevoel om onze doelgroep, die dagelijks worstelt met de gevolgen van hun beperking en het wanbeleid dat verschillende regeringen hebben gevoerd en nog steeds voeren, niet in de kou te laten staan”, staat in een schrijven van de organisatie aan de regeerders.

In plaats van de gevraagde verhoging heeft de regering een koopkrachtversterking toegekend van SRD 1.800, – aan de groep. De uitkering is SRD.1.750,-. Het bedrag dat men ter beschikking heeft is ver beneden de armoedegrens, die is vastgesteld op SRD.5.228,- Daarnaast moeten zestigplussers enkel met hun AOV leven, omdat de uitkering wordt stopgezet bij het bereiken van 60 jaar.

“Indien u als regering stelt dat de salarissen van ministers en andere ambtenaren sinds 1994 niet zijn verhoogd, waarom hanteert u dan niet hetzelfde beleid voor sociale instellingen die al sinds 2014 vragen om een aanpassing van het subsidiebedrag dat sindsdien niet is veranderd?”

Wan Okasi begrijpt niet waarom alleen het volk moet inleveren, terwijl regeerders en hun friends and family in weelde leven.

Bron Foto: STVS

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWan Okasi heeft ook 50% verhoging nodig