zondag 21 april 2024
27.2 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

WAM-verzekeringen gaan 1 januari 2023 omhoog

lees ook ...

Regering verduidelijkt benoeming van nieuwe raad van commiss...

De Surinaamse regering betreurt ten zeerste de verspreiding van berichten waarin wordt gesuggereerd dat er fouten zijn gemaakt bij de benoeming en installatie van de Raad van Commissarissen (RvC) van ...

Survam, de Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen  heeft deze week aangekondigd,  dat de bedragen  van  de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekeringen Motorrijtuigen (WAM) op 1 Januari 2023  verhoogd zullen worden. Deze verhoging werkt automatisch door naar de premie.

De dekking  voor bromfietsen zijn nu  SRD18.750, – maar  worden aangepast naar SRD 32.000 per incident. Voor overige motorrijtuigen is dat nu SRD 70.000, maar wordt SRD 120.000. De aangesloten assurantiemaatschappijen – Self Reliance, Assuria Schadeverzekering, Fatum Schadeverzekering en Parsasco – melden, dat de premies worden verhoogd omdat de kosten van materialen en onderdelen meegaan met de aanhoudende inflatie.

Deze vier assurantiemaatschappijen, geven te kennen, dat daardoor vaker  de veroorzaakte schade bij een verkeersongeval meer is dan het verzekerde bedrag. Ook het aantal  verkeersongevallen stijgt, en heeft mede bepaald dat het besluit is genomen om per 1 januari een realistischer prijs te vragen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWAM-verzekeringen gaan 1 januari 2023 omhoog