maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

WAM-verzekeringen gaan 1 januari 2023 omhoog

lees ook ...

Training ‘Inheemsen tegen geweld’ afgerond

"Wie heeft de beker van de training gewonnen?" zong deelneemster Anna Nantawi uit Peleloetepoe bij de afsluiting van de Training of Trainers ‘Inheemse Gemeenschappen tegen Huiselijk Geweld’ gisteren i...

Survam, de Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen  heeft deze week aangekondigd,  dat de bedragen  van  de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekeringen Motorrijtuigen (WAM) op 1 Januari 2023  verhoogd zullen worden. Deze verhoging werkt automatisch door naar de premie.

De dekking  voor bromfietsen zijn nu  SRD18.750, – maar  worden aangepast naar SRD 32.000 per incident. Voor overige motorrijtuigen is dat nu SRD 70.000, maar wordt SRD 120.000. De aangesloten assurantiemaatschappijen – Self Reliance, Assuria Schadeverzekering, Fatum Schadeverzekering en Parsasco – melden, dat de premies worden verhoogd omdat de kosten van materialen en onderdelen meegaan met de aanhoudende inflatie.

Deze vier assurantiemaatschappijen, geven te kennen, dat daardoor vaker  de veroorzaakte schade bij een verkeersongeval meer is dan het verzekerde bedrag. Ook het aantal  verkeersongevallen stijgt, en heeft mede bepaald dat het besluit is genomen om per 1 januari een realistischer prijs te vragen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWAM-verzekeringen gaan 1 januari 2023 omhoog