dinsdag 25 juni 2024
23.3 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Walter Oostelbos opvolger ambassadeur Henk van der Zwan

lees ook ...

Opening zonnepanelenpark op Alliance: nieuwe stap naar duurz...

Op Alliance is dit jaar, na Poeketie en Brownsweg, ook een nieuw zonnepanelenpark in gebruik genomen. Waarnemend president Ronnie Brunswijk activeerde de faciliteit op vrijdag 14 juni 2024 met een dru...

Walter Oostelbos is nu tijdelijk waarnemend ambassadeur van Nederland in de hoofdstad van Turkije, Ankara. Minister Woppe Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft voorgesteld om hem tot ambassadeur te benoemen in Suriname als opvolger van Henk van de Zwan.

De Nederlandse Rijksministerraad is ermee akkoord gegaan, en midden 2023 wordt hij de nieuwe ambassadeur van Nederland in Suriname. Officieel moet de regering-Santokhi nog goedkeuring verlenen voor zijn benoeming. Gewoonlijk is dit een formaliteit.

Tijdens de regering-Bouterse was er jarenlang geen ambassadeur van Nederland in ons land, als gevolg van de verstoorde verhoudingen. Politiek Den Haag vond het nodig  in 2012 zijn ambassadeur in Paramaribo terug te roepen na aanname van de omstreden Amnestiewet.

In 2014 werden de relaties op ambassadeursniveau hersteld en kwam Ernst Noorman naar Paramaribo, maar  zijn beoogde opvolger, Anne van Leeuwen, werd in juni 2017, zonder opgegeven reden geweigerd door de Surinaamse autoriteiten.

Na de verkiezingen van 2020 kwamen de diplomatieke samenwerking op het hoogste niveau weer op gang. Henk van de Zwan kwam als ambassadeur naar Suriname, en Rajendre Kargi werd aangesteld als ambassadeur van Suriname in Nederland.

Oostelbos heeft enkele jaren geleden in Paramaribo gewerkt, waardoor Suriname geen onbekend terrein voor hem is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWalter Oostelbos opvolger ambassadeur Henk van der Zwan