dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Walden ontkent geruchten over stijging brandstofprijs naar SRD 28

lees ook ...

Zorgpersoneel AZP in actie

Vandaag demonstreert het zorgpersoneel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo bij de ingang van de Spoedeisende Hulp(SEH).  Vanaf afgelopen woensdag in men ‘spontaan in actie’ gegaan.  Dit is dus de...

Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie zegt dat de informatie die op social media circuleert dat de brandstofprijzen zullen stijgen naar SRD 28 per liter niet op waarheid berust. Zij doet een beroep op de samenleving om uitsluitend de officiële berichten van de overheid te volgen.

Er zijn volgens haar inderdaad onvoorziene ontwikkelingen geweest in de wereld, waaronder de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, waardoor een aanpassing kortgeleden noodzakelijk was. Maar in de vergadering van de Raad van Ministers, is er niet gesproken over een bedrag van SRD 28 per liter.

Iedere vijfde dag van de maand worden de nieuwe brandstofprijzen bekendgemaakt en dit is standaard het gemiddelde van de wereldmarkprijs van de afgelopen maand. De bewindsvrouw verduidelijkt dat het de regering is die bepaalt of de kostprijs doorberekend moet worden of dat er met subsidie ingekomen moeten worden.

“De subsidie van brandstof gaat wel een beetje moeilijk, want het zijn de oliemaatschappijen die de subsidie voorschieten. En in het verleden is dit niet rooskleurig verlopen.” De regering wel inkomen om het lichter voor de samenleving te maken, indien het gaat om factoren die kostenverhogend werken, zegt minister Walden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWalden ontkent geruchten over stijging brandstofprijs naar SRD 28