dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
5
(1)

Waarschuwing van LBB/Natuurbeheer: Rode Ibissen blijven beschermd

lees ook ...

Gi Sranan verzorgt Trainingsprogramma Integere Leiders (1)

Gi Sranan is een initiatiefgroep van een 7-tal seniore professionals die beseffen dat het bestuur van het land beter moet en beter kan. De opeenvolgende bestuurlijke en economische crises zijn ons nie...

In de afgelopen tijd zijn Rode Ibissen steeds vaker gezien in de buurt van woonwijken en in rijstvelden in Nickerie, evenals in andere districten van Suriname. Deze ontwikkeling heeft de aandacht getrokken van de Landbouwbank en het Natuurbeheer (LBB/Natuurbeheer).

LBB/Natuurbeheer wenst hierbij te benadrukken dat het bemachtigen, doden, vangen, transporteren, of enige andere handeling verrichten die de Rode Ibis schade toebrengt of de soort in gevaar brengt, ten strengste verboden is. Dit geldt ook voor het kopen, verkopen of bezitten van deze beschermde diersoort. Het overtreden van deze regels kan leiden tot juridische vervolging.

Desalniettemin mogen mensen vrijelijk naar de Rode Ibissen kijken, foto’s maken en genieten van hun aanwezigheid. Het is belangrijk dat dit op een respectvolle en niet-verstorende manier gebeurt, zodat de dieren niet worden verstoord in hun natuurlijke leefomgeving.

De Rode Ibis blijft een beschermde diersoort, zelfs als ze zich op particulier terrein bevinden. LBB/Natuurbeheer roept burgers op om zich bewust te zijn van de beschermde status van deze prachtige vogels en om bij te dragen aan hun behoud door naleving van de geldende regelgeving.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaarschuwing van LBB/Natuurbeheer: Rode Ibissen blijven beschermd