zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Waarschuwing, boete of intrekking vergunning bij gedwongen vaccinatie

lees ook ...

Surinamese stranded at Miami Airport

The Surinamese Consul General in Miami, René Pika, visited stranded passengers at Miami airport on Wednesday. Hurricane Ian has postponed several flights, including those of American Airlines to Param...

Werkgevers die niet-gevaccineerde werknemers ontslaan krijgen waarschuwing. Als zij deze waarschuwing toch naast zich neerleggen kunnen zij beboet worden of hun vergunning kwijtraken, zegt minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J). Hoewel het minister het vaccineren promoot, dienen werkgever zich aan de wet te houden.

Bovendien is er in Suriname geen wet die personen verplicht om zich te laten inenten tegen het Covid-19-virus, zegt Kuldipsingh. Als er bij het ministerie klachten worden gedeponeerd door werknemers van verplichte vaccinatie door hun werkgever, dan grijpt het ministerie in. Ze zegt dat in zulke gevallen dit aan AW en J doorgegeven moet worden, omdat er anders niet kan worden ingegrepen.

Aan de andere kant zegt de minister dat werkgevers ook willen dat personeel beschermd is en daarom zoveel mogelijk een beroep doen op het personeel om zich te laten vaccineren. Alle klachten die binnenkomen worden behandeld. Het klopt dus niet dat er meldingen worden verwaarloosd, beweert de minister.

Personen moeten wel een officiële klacht indienen bij het ministerie en niet via messenger of de app contact zoeken. “Het is een professionele organisatie dus zaken moeten ook op die manier worden aangepakt,” vindt Kuldipsingh.

Ze benadrukt dat geen enkele leidinggevende zijn ondergeschikte kan dwingen om zich te laten inenten. Op haar departement is zij ook geconfronteerd met besmettingsgevallen. Kuldipsingh promoot het vaccineren, maar de keuze ligt aan de persoon zelf.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaarschuwing, boete of intrekking vergunning bij gedwongen vaccinatie