maandag 20 maart 2023
25 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Waarschuwing, boete of intrekking vergunning bij gedwongen vaccinatie

lees ook ...

Airbus voor SLM aangekomen op de luchthaven

De nieuw aanwinst (Airbus A340-300) van de  Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is op maandag 13 maart 2023 op de Johan Adolf Pengel Luchthaven te Zanderij aangekomen. Het toestel zal op drylease...

Werkgevers die niet-gevaccineerde werknemers ontslaan krijgen waarschuwing. Als zij deze waarschuwing toch naast zich neerleggen kunnen zij beboet worden of hun vergunning kwijtraken, zegt minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J). Hoewel het minister het vaccineren promoot, dienen werkgever zich aan de wet te houden.

Bovendien is er in Suriname geen wet die personen verplicht om zich te laten inenten tegen het Covid-19-virus, zegt Kuldipsingh. Als er bij het ministerie klachten worden gedeponeerd door werknemers van verplichte vaccinatie door hun werkgever, dan grijpt het ministerie in. Ze zegt dat in zulke gevallen dit aan AW en J doorgegeven moet worden, omdat er anders niet kan worden ingegrepen.

Aan de andere kant zegt de minister dat werkgevers ook willen dat personeel beschermd is en daarom zoveel mogelijk een beroep doen op het personeel om zich te laten vaccineren. Alle klachten die binnenkomen worden behandeld. Het klopt dus niet dat er meldingen worden verwaarloosd, beweert de minister.

Personen moeten wel een officiële klacht indienen bij het ministerie en niet via messenger of de app contact zoeken. “Het is een professionele organisatie dus zaken moeten ook op die manier worden aangepakt,” vindt Kuldipsingh.

Ze benadrukt dat geen enkele leidinggevende zijn ondergeschikte kan dwingen om zich te laten inenten. Op haar departement is zij ook geconfronteerd met besmettingsgevallen. Kuldipsingh promoot het vaccineren, maar de keuze ligt aan de persoon zelf.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaarschuwing, boete of intrekking vergunning bij gedwongen vaccinatie