zondag 5 december 2021
24.4 C
Paramaribo
3.8 C
Amsterdam
0
(0)

Waarschijnlijk over een jaar weer Surinaamse Coca-cola

lees ook ...

De glorietijden van Coronie moeten herleven

Districtscommissaris Maikel Winter van het district Coronie wil zich samen met de Coroniaanse gemeenschap inspannen de tijd toen het cocosdistrict Coronie het district van melk en honing werd genoemd,...

De wederopbouw van Suriname ‘s oudste bottelarij, Fernandes Bottling, is in volle gang. Een deel van de productielijn is zodanig beschadigd , dat het moet worden vervangen. De oorzaak van deze brand staat nog niet vast voor de brandweer, noch de forensische dienst van de politie. Ook experts, die een week na de brand uit het buitenland zijn gehaald, hebben het nog  niet kunnen vaststellen.

“Pas toen het schemerde, zag ik hoe groot de schade was. Het besef hoe groot de omvang van de schade is, zat er toen nog niet in.” Ondertussen is het voor directeur Renten wel duidelijk. “We kunnen in elk geval rekenen op miljoenen Surinaamse dollars”, zucht hij. De directeur schat dat er pas binnen één jaar weer producten op de productielijn zullen zijn.

“We zijn nog steeds in het proces met de verzekeringsmaatschappij in het buitenland en het is eigenlijk nog niet precies vastgesteld hoe groot de schade is en wat de wederopbouw ons zal kosten”, vervolgt Renten.

Om de samenleving te kunnen blijven voorzien van Coca-Cola-producten werd als onderdeel van het rampenplan een beroep gedaan op bottelarijen in de regio. Fernandes importeert nu, om de lokale markt te kunnen voorzien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameWaarschijnlijk over een jaar weer Surinaamse Coca-cola